logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 17 Ožujak 2022 14:10

Vrijedni čuvari okoliša - Mala Eko akcija OŠ Ivana Rabljanina Rab

Napisao/la Dundovo d.o.o.
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Vrijedni čuvari okoliša - Mala Eko akcija OŠ Ivana Rabljanina Rab Dundovo d.o.o. Rab

Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti na području Grada Raba redovitim akcijama i edukacijama nastoji svoje korisnike osvijestiti o važnosti odvajanja otpada i očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na najmlađe otočane kao buduće ekološki osvještene građane i čuvare prirodnih ljepota kojima Rab obiluje.

 

U tome im veliku podršku i pomoć pružaju učenici Eko grupe OŠ Ivana Rabljanina Rab. Nakon što su im uručene kartonske kutije namijenjene odvajanju otpada, „eko učenici“ rasporedili su ih u razrede u kojima su nedostajale i pritom ih obljepili originalnim crtežima i detaljnim uputama koje će učenike usmjeravati na pravilno odvajanje otpada te dugoročno educirati o funkcioniranju sustava gospodarenja otpadom. Konstantno educiranje svih generacija o štetnim posljedicama zagađenja okoliša nesavjesnim odlaganjem otpada, i o važnosti pojedinačnog doprinosa svakoga od nas za njegovo očuvanje, a posebno u ranoj dobi, od velikog je značaja za čitavu zajednicu.


Učenicima Eko grupe stoga upućujemo sve pohvale za osobno zalaganje i trud kako bi promijenili loše navike pojedinaca, a budući da su se ovakve i slične akcije pokazale učinkovitima i djeci zanimljivima, suradnja između Dundova i učenika se nastavlja istim smjerom.

Pročitano 301 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1