logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 19 Ožujak 2022 10:29

Vatrogasci DVD-a Rab prionuli rješavanju potencijalne velike opasnosti izazvane curenjem plina u zgradi Thalassotherapije

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Vatrogasci DVD-a Rab prionuli rješavanju potencijalne velike opasnosti izazvane curenjem plina u zgradi Thalassotherapije Foto/Izvor: DVD Rab

Nakon jučerašnjeg upozorenja javnosti o postojanju ugroze od propuštanja propan-butan plina iz načetih i korodiranih spremnika u derutnoj zgradi Thalassotherapije u Palitu na otoku Rabu, a koja je u vlasništvu KBC-a Zagreb, želimo vas informirati i o daljnjim konkretnim poduzetim koracima na saniranju zatečene situacije.

 

Naime od 8:00 sati ujutro, vatrogasci DVD-a Rab započeli su s akcijom uklanjanja opasnosti od curenja propan butana kao opasnijeg plina. Uklanjanje vrše na način da propan butan plin pale na baklju udaljenu od ostalih boca i taj posao radi jedan tim vatrogasaca.

 

Drugi tim vrši rezanje ventila plinskih boca, jer, nažalost, zbog korozije te ventile nije moguće odvinuti.

 

Kako doznajemo od zapovjednika Milivoja Ličine, najprije su rješili najkritičnije boce, do ovog trenutka njih 11 od ukupno 17, a paralelno su podigli i drugi tim koji vrši pripremu za saniranje boca kiska kojih je ukupno 11.

 

KBC Zagreb snosi troškove intervencije

Važno je spomenuti i to da je vlasnik objekta, KBC Zagreb, obećao pokriti sve troškove intervencije izazvane curenjem plina.

 

Hvala je malo reći, za sve što naši vatrogasci čine u ovom trenutku.

Pročitano 1112 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1