Home Vijesti Posjet Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Posjet Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

0
Posjet Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Foto: Izvor: DV Pahuljica

Na našim susretima djeca imaju mogućnost izražavanja na različite načine od likovnog, glazbenog, scenskog, literarnog do izražavanja govorom, ritmom i pokretom. Stoga sam radi stjecanja doživljajnog iskustava djece situaciju učenja proširila posjetom Gradskom kazalištu lutaka Rijeka. Ineraktivna predstava “Na čijem si ti planetu?” vrlo edukativnog sadržaja oduševila je ne samo djecu već i mame koje su se rado odazvale sudjelovanju ovom putovanju. 

Nakon predstave ljubazni i pristupačni glumci rado su odgovarali na pitanja naših malih znatiželjnih glumaca. Preostalo vrijeme boravka u Rijeci iskoristili su sudjelujući na nekoliko organiziranih kreativno-edukativnih radionica na riječkom Korzu. Kako doznajemo, već prije povratka na otok Rab dogovor je pao za slijedeći posjet Rijeci i novoj predstavi. Velika zahvala ide i mamama koje su se pridružile ovom edukativnom putovanju.

– Zanimljivo je spomenuti i to da smo, rekla nam je Snježana Turković, u knjizi “50 godina Gradskog kazališta lutaka” Rijeka pronašli fotografiju i jednog bivšeg i jedne još uvijek aktivne glumice lutkarskog kazališta u Rijeci, a to su naši Rabljani Hari Čipčić i Karin Frölich.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime