logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 19 Ožujak 2022 17:39

U crkvi Sv. Justine proslavljena svetkovina Svetog Josipa kršćanskog simbola obiteljskog zajedništva

Napisao/la Josip Badurina
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
U crkvi Sv. Justine proslavljena svetkovina Svetog Josipa kršćanskog simbola obiteljskog zajedništva Napisao: Josip Badurina | Snimio: Sanjin Badurina

Danas su vjernici katoličke vjeroispovjesti na Rabu proslavili svetkovinu Svetog Josipa zaručnika Marijina i zemaljskog oca Gospodina Isusa Krista, kojem je prenio svu svoju ljubav u zajedništvu sa Bogorodicom Djevicom Marijom.

 

Tim povodom sveto misno slavlje u crkvi Sv. Justine predvodio je rapski župnik Mladen Mrakovčić uz zajedništvo okupljenih vjernika oko Gospodnjeg stola.

 

Poput Svetog Josipa vjernici su pozvani prenositi riječ Božju budućim generacijama i tako donijeti u srca novu ljubav za zajedništvo i ljepotu koju nosi živa vjera. Sveti Josip primjer je dobrote i poniznosti koja donosi mnoštvo plodova. Iako se u Bibliji ne spominje na puno mjesta, njegov je utjecaj velik upravo zbog poniznosti i dobrote, te topline srca kojom je ispunio Isusovu mladost i ostao vjeran svojoj zaručnici Bogorodici Mariji.

 

U Josipu prepoznajemo istinski put življenja vjere koja nam se daruje u Isusu koji je promatrajući kako Josip, njegov otac, tesar, obrađuje drvo i sam od svoje mladosti navijestio trpljenje na križu i slavno Uskrsnuće.

 

Sveti Josip neka bude uzor i donese u srca spoznaju kako se svi problemi i nedaće mogu svladati uz pomoć Božje blizine u srcu. Ona otvara vrata za život vječni i za djela milosrđa koja donose obilate plodove, novu ljubav i gorljivost.

 

Neka Sv. Josip bude uzor očinstva i obiteljskog zajedništva te donese novu ljubav u svačije srce te bude zauvijek uzor koji svim vjernicima na njihovom na životnom putu.

Pročitano 877 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1