logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 31 Ožujak 2022 10:46

FRUGA ART TRAIL – Najavljujemo najveću međunarodnu umjetničku koloniju koja se na Rabu ikada održala | 9.-23.4.2022.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Na tragu želje, te svih dosadašnjih aktivnosti da se Rab na tržištu predstavi kao atraktivna outdoor destinacija, ali i na tragu pozitivnih iskustava iz uspješno realiziranih i međunarodno nagrađivanih projekata poput projekta Rab Archaeological Traces, u kojem se kombinira nekoliko segmenta ponude, konkretno outdoor, priroda, povijest i kultura, i kojim se dopire do puno šire publike i više interesnih skupina, Turistička zajednica Grada Raba skupa sa TZO Lopar, odlučila se za partnersku potporu projektu Fruga Art Trail kojeg organizacijski provodi jedna od najvažnijih i najutjecajnijih umjetničkih asocijacija iz Nürnberga - Der Kreis.

 

30 do 35 umjetnika iz cijeloga svijeta zemalja svijeta, uključujući Havaje, Južnu Koreju i Mongoliju, u periodu od 9. do 23. travnja na jednom od krajobrazno najatraktivnijih dijelova otoka, na području Fruge, uz atraktivnu Premužićevu planinarsko-MTB stazu, radit će na kreiranju polutrajnih ili privremenih umjetničkih instalacija, pritom koristeći prirodne materijale i materijale koji se nalaze na samoj lokaciji.

U organizaciji će, osim TZG Raba i TZO Lopar, partnerski sudjelovati i Planinarsko društvo Kamenjak Rab te Istraživačko razvojni centar Rab – Lopar.

- „U projektu Fuga Art Trail kombiniraju se upravo outdoor aktivnosti - priroda i ekološki osviještena umjetnost, kazao nam je Luka Perčinić iz TZG Raba, konkretno 30 do 35 umjetnika iz cijeloga svijeta, uključujući Havaje, Južnu Koreju i Mongoliju, u periodu od 9. do 23. travnja na jednom od krajobrazno najatraktivnijih dijelova otoka, na području Fruge, uz atraktivnu Premužićevu planinarsko-MTB stazu, radit će na kreiranju polutrajnih ili privremenih umjetničkih instalacija, pritom koristeći prirodne materijale i materijale koji se nalaze na samoj lokaciji. Na taj način bi se zanimljivim i ekološki prihvatljivim umjetničkim sadržajima dodatno oplemenila sama staza, ali isto tako skrenula bi se pozornost na potrebu očuvanja i kvalitetnijeg upravljanja ovakvim jedinstvenim lokalitetima“, doznajemo od Perčinića.

 

Da bi sve aktivnosti, zapravo čitav projekt, a na kraju i sama destinacija, dobili na vidljivosti, za potrebe njegove promocije bit će otvoren službeni profil na društvenoj mreži Instagram, a u sklopu web stranica TZG Raba i TZO Lopara bit će postavljena i podstranica s informacijama o projektu, umjetnicima i djelima nastalima za vrijeme njegova trajanja, te će se po završetku projekta opremiti online i tiskano izdanje kataloga Fruga Art Trail, što je praksa kod svih događanja koja nose ovakva umjetnička obilježja.

 

Također, sami umjetnici bit će obvezni za vrijeme trajanja projekta objavljivati sadržaje na svojim osobnim profilima na društvenim mrežama i blogovima, pritom koristeći prethodno dogovorene oznake lokacija, dogovorene hashtagove (#) destinacija i samog projekta, a bit će dostupni za intervjue i komunikaciju sa svim zainteresiranim medijima.

Fruga Art Trail zamišljena je zapravo da bude najveća međunarodna umjetnička kolonija koja se na Rabu ikada održala.

 

Poziv svim Rabljanima i gostima otoka Raba

I gospodin Thomas May, kustos buduće umjetničke staze Fruga Art Trail pridružio se pozivima svim Rabljanima i gostima otoka Raba, da u večernjim satima u razdoblju od 9. do 23. travnja dođu u kamp Zidine na čašu piva, vina ili vode i da se tamo susretnu s umjetnicima ili da ih posjete tijekom dana, dok budu kreirali svoje umjetničke zamisli na području visoravni Fruge.

 

Svi će posjetitelji tijekom trajanja kolonije moći uživati i u raznim popratnim događanjima, jer će se svake večeri s početkom u 21h održavati i predavanja umjetnika na kojima će oni nastojati dati kratak uvid u svoj rad, a u planu su i trodnevne umjetničke radionice u prirodi s umjetnicima, odraslima i djecom također na Frugi. U popodnevnim satima 22. travnja svi su pozvani na šetnju povodom otvorenja umjetničke staze Fruga Art Trail.

Pročitano 1153 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1