logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 01 Travanj 2022 03:15

Obilježena 31. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Obilježena 31. obljetnica akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića Foto: Kruno Beg

Ispred spomen obilježja prvom poginulom redarstveniku na Plitvičkim jezerima obilježena je jučer 31. obljetnica akcije „Plitvice“, kojom je srpski agresor započeo otvoreni rat prema Republici Hrvatskoj i u kojoj je život izgubio Josip Jović, 22-godišnji dobrovoljac, prvi hrvatski redarstvenik, pripadnik Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje.

 

Na mjestu obilježavanja okupljeni su se kroz riječi moderatorice prisjetili samog tijeka akcije „Plitvice“, koja je zbog pogibije Josipa Jovića poznatija pod nazivom „Krvavi Uskrs“, a kao i puno puta do sada, tako je i ove godine na Plitvicama bio i naš Rabljanin Kruno Beg, član Predsjedništva središnjice UHDDR-a na državnom nivou, koji je zajedno sa svojim prijateljima, gospodom Mehom Huskićem i Mladenom Legcem - Rambom, zapalio svijeću palom hrvatskom heroju u čast. Isto to je, zajedno sa svojim prijateljima, učinio i u Zalužnici i na Ljubovu, te je na povratku sam zapalio svijeću kraj Perušića, našem poginulom Rabljaninu, Krešimiru Ćatiću.

 

Neka im je svima skupa laka hrvatska gruda!

Pročitano 1082 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1