logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 02 Travanj 2022 16:01

Projektni tim OŠ Ivana Rabljanina Rab krenuo put Grčke u sklopu mobilnosti ERASMUS+ programa

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
Projektni tim OŠ Ivana Rabljanina Rab krenuo put Grčke u sklopu mobilnosti ERASMUS+ programa Foto: Hrvoje Hodak

Kao što smo već ranije izvjestili, krajem veljače završio je natječaj za učenike petih razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab koji je zainteresiranima omogućavao prijavu na mobilnost koja će se u sklopu projekta "Be True, Do Not Bully" odvijati u Grčkoj od 4. - 8. travnja 2022. godine. Na put prema Koropiju i Ateni, u pratnji ravnateljice škole Anamari Šarin, učiteljice engleskog jezika Klare Budak Sitaš i koordinatorice projekta, socijalne pedagoginje Kristine Ribarić, danas poslijepodne, s parkirališta ispred Gradske sportske dvorane, krenulo je pet učenica koje su na natječaju ostvarile maksimalan broj bodova, izborivši tako prvo od putovanja u sklopu ovog projekta.

 

Video sadržaj

 

Učenice koje su otputovale u Grčku na prvu učeničku mobilnost u sklopu projekta "Be true, do not bully" su: Blanka Kordić (5.a), Veronika Perić (5.a), Dora Debelić (5.b), Petra Lupić (5.d) i Gracija Staničić (5.d), a mi im ovom prigodom želimo sretan put i ugodan sutrašnji ranojutarnji let iz Zagreba prema jugu.

 

Nositelj ovog projekta je Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell' Asilo iz Italije, a partneri su, uz rapsku osnovnu školu, još i Sehut Kazim Esmer Ilkokulu iz Turske, Ceip pou de la Muntanya iz Španjolske i Des Primary private Company iz Grčke.

 

Projekt je osmišljen u cilju promocije inkluzivne edukacije, jednakosti i nediskriminacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja i međusobne razmjene primjera dobrih praksi između pet uključenih zemalja.

 

Video uradak rapskih petaša

Pripreme za ovaj međunarodni projekt u kojem Osnovna škola Ivana Rabljanina Rab predstavlja Hrvatsku, traju već duže vrijeme, a krenule su još u vrijeme lockdowna i online nastave. Tada su nastali i neki od uradaka koje su rapski petaši napravili u sklopu projekta. Danas s vama dijelimo jedan divan "videić" 5.a razreda o tome kako biti bolji prijatelj. Svima nam to dobro dođe! Bravo za njih i njihovu razrednicu Klaru Budak Sitaš.

 

Video je za potrebe objave na portalu Rab Danas dodatno je editirao Filip Krstinić, također učenik 5.a.

Pročitano 2339 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1