Home Vijesti Novi sadržaji na Rajskoj plaži u svrhu dodatnog brendiranja Lopara kao destinacije posebno lijepih pješčanih plaža

Novi sadržaji na Rajskoj plaži u svrhu dodatnog brendiranja Lopara kao destinacije posebno lijepih pješčanih plaža

0
Novi sadržaji na Rajskoj plaži u svrhu dodatnog brendiranja Lopara kao destinacije posebno lijepih pješčanih plaža

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Šećući u nedjelju 3. travnja lučicom San Marino, u kojoj se također izvode opsežni radovi na njezinoj rekonstrukciji i dogradnji, došli smo do zapadnog dijela 1,5 km duge i osunčane Rajske plaže, te na njezinom finom pijesku primjetili novomontirani ovalni metalni kavez s mini-golovima. Naravno, odmah smo nazvali Marina Mušća, direktora TZ općine Lopar, i upitali ga o čemu je zapravo riječ?

Rab danas oglas

– Riječ je o igralištu za mali plažni nogomet na pijesku. To nam je bila želja još prošle godine, ali je korona poremetila planove. Igralište je dimenzija 11×7 metara. Eto, nakon odbojke na pijesku i brojnih drugih igrala na pijesku, ideja se nametala sama od sebe. U svim tim brojnim aktivnostima kojima obogaćujemo kupališnu ponudu, nastojimo dati naglasak na pijesak kako bi dodatno brendirali loparske pješčane plaže. Još ćemo uz igralište dodati i rasvjetu da se može igrati i po mraku.

 

Od direktora Mušća smo doznali da je ovu novu atrakciju na Rajskoj plaži naručila TZO Lopar, a novosti će, naravno, biti još.

– Do početka sezone napravit će se i dvije drvene staze preko plaže, a uskoro će u funkciji biti i ležaljke i suncobrani, svlačionice, odbojka na pijesku i plažni tuševi.

 

Ovoga proljeća komunalno poduzeće Lopar Vrutak d.d. završit će izgradnju šetnice koja od hotelskog naselja San Marino vodi dalje prema lučici San Marino. To je područje prije gradnje šetnice bilo opasno za pješake kojih je u ljetnim mjesecima na tom dijelu ceste veliki broj, a imajući u vidu da se radi o dionici koja vodi do pristupa za plažu Livačina, ovom se investicijom, osim estetskog doprinosa, pridonijelo se i sigurnosti pješaka.

 

Mi smo zatim prošetali i do hladovine borova obližnjeg šumarka ponad lučice San Marino, u kojem su roditelji s djecom uživali u street workout parku, isprobavajući različite sprave za vježbanje na otvorenom.

 

Direktor TZO Lopar, Marin Mušćo na kraju našeg razgovora nije zaboravio još jednom pozvati sve volontere na tradicionalnu eko-akciju Neka školji budu bolji kojom će se čistiti priobalje i podmorje Lopara. Akcija će se održati u subotu 9. travnja, a sve s ciljem stvaranja čišćeg okoliša kako za žitelje otoka Raba tako i za turiste čiji dolazak uskoro željno očekujemo.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime