Home Vijesti Grad Rab domaćin redovitog susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima s područja PGŽ

Grad Rab domaćin redovitog susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima s područja PGŽ

0
Grad Rab domaćin redovitog susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima s područja PGŽ

Foto: Foto | Izvor: Služba za odnose s javnošću i protokol kabineta župana PGŽ

 

U naravi se radi o potrebi izmjene Prostornog plana Grada Raba s ciljem utvrđivanja lučkog područja. Župan Komadina ponudio je pomoć Zavoda za prostorno uređenje PGŽ i Županijske lučke uprave Rab te se suglasio s potrebom povećanja broja komunalnih vezova.

Rab danas oglas

 

Jedna od tema bila je i o rješavanju pitanja mogućnosti izmjena utvrđene granice pomorskog dobra na otoku Rabu, na predjelu Supetarske Drage-donje. Radi se o granici pomorskog dobra koja je utvrđena Uredbom Vlade RH za preko 5000 metara obalne linije. Tom je Uredbom pomorsko dobro utvrđeno, ali ne i upisano, budući da je nakon više izrađenih verzija geodetskog elaborata u konačnici ostalo neprovedeno u katastru i zemljišnoj knjizi. Gradonačelnik Grgurić najavio je da će Grad Rab poduzeti radnje s ciljem izmjene granice za cijelo utvrđeno područje Supetarske Drage-donje.

 

Na sastanku je također dogovoreno da će upravo Rab biti domaćin idućeg redovitog Susreta župana s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina s područja Primorsko-goranske županije. Susret će se održati 25. i 26. travnja 2022. i bit će to prilika za razgovor s gradonačelnicima i načelnicima o našim zajedničkim temama i projektima te o aktualnoj gospodarskoj, energetskoj i epidemiološkoj situaciji, najavio je župan Zlatko Komadina.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime