logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 08 Travanj 2022 20:19

Još jedna intervencija vatrogasaca DVD-a Rab s happy end-om

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Još jedna intervencija vatrogasaca DVD-a Rab s happy end-om Foto: Hrvoje Hodak

Evo konačno i jedne opuštajuće vijesti s happy end-om, a koja se tiče jutrošnje intervencije vatrogasaca rapskog DVD-a kod Poslovnog centra Mali Palit iliti Šarengrada.

 

Naime poznato nam je da je dijapazon mogućih intervencija s kojima se rapski vatrogasci susreću doista širok, kao i to da ih uspješnost rješavanja tih nimalo jednostavnih situacija ubraja među najbolje obučene i uigrane vatrogasne timove u Lijepoj našoj pa, bez namjere da ih ureknemo, slobodno možemo ustvrditi da oni jesu naš ponos.

 

I zato nam je baš drago što ovoga puta nećemo spominjati ni požare ni poplave, ni spašavanje unesrećenih, ni eksplozivne koncentracije plina, ni koješta drugo što sa sobom nosi veliku dozu odgovornosti, strepnje i stresa, nego ćemo vas informirati da su naši vatrogasci jutros zamoljeni za pružanje pomoći u hvatanju odbjegle papigice.

 

Kako doznajemo od zapovjednika Milivoja Ličine, vatrogasci DVD-a Rab su se, naravno, na poziv u pomoć odazvali i zajedno s vlasnicima na kraju uspjeli uloviti odbjeglu papigicu koja je tražila sklonište u krošnjama obližnjih stabala. Eto, vatrogasna djelatnost uključuje ne samo gašenje požara već i spašavanje života, no ne samo ljudskih, već kao na navedeom primjeru i kućnih ljubimaca, ali i ostalih životinja.

 

Spašavali su tako rapski vatrogasci i galeba zapetljanog u armaturu krova, odbjeglog magarca (tovara), nebrojeno puta lovili su zmije, jednom davno spašavali su i bika iz požara, mačke, pse..., a eto sada se i papigica našla na njihovom popisu uspješno odrađenih intervencija. Neka je, i glavno da se sve opet dobro završilo I da je situacija stavljena pod kontrolu, kako obično biva nakon svake vijesti u kojoj glavnu ulogu imaju vatrogasci DVD-a Rab. Bravo! (H.H.)

Pročitano 1534 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1