Home Vijesti 200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar sudjelovalo u današnjoj eko-akciji “Neka školji budu bolji”

200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar sudjelovalo u današnjoj eko-akciji “Neka školji budu bolji”

0
200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar sudjelovalo u današnjoj eko-akciji “Neka školji budu bolji”

Foto: Foto: TZO Lopar

 

Danas je tako, unatoč lošoj vremenskoj prognozi i još jutros dosta jakom jugu, u organizaciji TZO Lopar ipak uspješno održana tradicionalna eko-akcija “Neka školji budu bolji”. Kako doznajemo od direktora TZO Lopar Marina Mušća, 200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar (ŠRD Lopar, UVDR Lopar, DVD Lopar, MNK Lopar, IOS Lopar, KUD San Marino, LD Kuna, Udruga ovčara Lopar, ŽK Užanca, Loparski pučki pjevači, MK Rab, PD Kamenjak) čistilo je priobalje i podmorje Lopara, Golog otoka i Svetog Grgura.

Rab danas oglas

 

Zamljivo je spomenuti i to da su se akciji ove godine pridružili i volonteri Udruge Outward Bound koja od 5. – 20. travnja 2022. u kampu Zidine provodi volonterski projekt kroz program Europske snage solidarnosti Europske komisije.

 

Podmorski dio akcije obavio je RC Moby Dick, a logističku potporu s mora pružala je brodica komunalnog poduzeća Dundovo d.o.o. – Eko Rab. Onu kopnenu podršku, svojim ljudstvom i mehanizacijom, pružilo je KTD Lopar Vrutak d.o.o., a nakon akcije upriličen je prigodni domijenak, a za ukusni obrok potrudila se hotelska tvrtka Imperial Riviera d.d..

 

Na samom kraju druženja direktor TZO Lopar, Marin Mušćo, uz prigodne riječi zahvale svima koji su i na ovaj način dali svoj mali doprinos u pripremi destinacije Lopar za skori dolazak prvih turista, podijelio je zahvalnice za sudjelovanje u akciji.

 

Akcija je i ove godine posredstvom LAGUR-a Tramuntana u potpunosti financirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime