logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 09 Travanj 2022 15:19

200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar sudjelovalo u današnjoj eko-akciji "Neka školji budu bolji"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar sudjelovalo u današnjoj eko-akciji "Neka školji budu bolji" Foto: TZO Lopar

U ovo preduskrsno vrijeme, osim onog duhovnog pročišćenja, mnogi od nas nastoje u red dovesti i sve svoje ostale godišnje aktivnosti. Kad su u pitanju turističke zajednice vrijeme je za aktivnosti užurbanih priprema za predsezonu, o kojima uvelike ovisi i daljnji tijek sezone, a u njih se ubrajaju i akcije čišćenja okoliša, plaža, priobalja i podmorja.

 

Danas je tako, unatoč lošoj vremenskoj prognozi i još jutros dosta jakom jugu, u organizaciji TZO Lopar ipak uspješno održana tradicionalna eko-akcija "Neka školji budu bolji". Kako doznajemo od direktora TZO Lopar Marina Mušća, 200-tinjak članova udruga s područja Općine Lopar (ŠRD Lopar, UVDR Lopar, DVD Lopar, MNK Lopar, IOS Lopar, KUD San Marino, LD Kuna, Udruga ovčara Lopar, ŽK Užanca, Loparski pučki pjevači, MK Rab, PD Kamenjak) čistilo je priobalje i podmorje Lopara, Golog otoka i Svetog Grgura.

 

Zamljivo je spomenuti i to da su se akciji ove godine pridružili i volonteri Udruge Outward Bound koja od 5. - 20. travnja 2022. u kampu Zidine provodi volonterski projekt kroz program Europske snage solidarnosti Europske komisije.

 

Podmorski dio akcije obavio je RC Moby Dick, a logističku potporu s mora pružala je brodica komunalnog poduzeća Dundovo d.o.o. - Eko Rab. Onu kopnenu podršku, svojim ljudstvom i mehanizacijom, pružilo je KTD Lopar Vrutak d.o.o., a nakon akcije upriličen je prigodni domijenak, a za ukusni obrok potrudila se hotelska tvrtka Imperial Riviera d.d..

 

Na samom kraju druženja direktor TZO Lopar, Marin Mušćo, uz prigodne riječi zahvale svima koji su i na ovaj način dali svoj mali doprinos u pripremi destinacije Lopar za skori dolazak prvih turista, podijelio je zahvalnice za sudjelovanje u akciji.

 

Akcija je i ove godine posredstvom LAGUR-a Tramuntana u potpunosti financirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Pročitano 967 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1