logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 12 Travanj 2022 00:13

I Rabljani pružaju ruku pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Uslijed ruske agresije u Ukrajini, rijeke izbjeglica prisiljene napustiti svoje domove nastoje pronaći sigurnost u zemljama Europske unije koje su im širom otvorile svoja vrata, uključujući i Hrvatsku. U koordinaciji s nadležnim nacionalnim institucijama za krizne situacije i vodeći se njihovim uputama, Grad Rab uključio se u akciju pružanja pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine.

 

Već je nekoliko iznajmljivača ponudilo svoj smještaj te se već uselila jedna ukrajinska obitelj. I osnovna i srednja škola dobile su nove učenike kojma se nastoji pružiti što veća podrška 

Preko Gradskog društva Crvenog Križa Rab od samog početka ukrajinske krize prikuplja se humanitarna pomoć kroz donacije hrane i higijenskih potrepština te nudi psihosocijalna pomoć, dok se preko Stožera civilne zaštite Grada Raba zaprimaju ponude smještaja raseljenim osobama iz Ukrajine od strane zainteresiranih iznajmljivača.

 

Prema trenutnim podacima već je nekoliko iznajmljivača ponudilo svoj smještaj, a u jedan od njih već se uselila jedna ukrajinska obitelj. Što se školovanja tiče, i osnovna i srednja škola dobile su nove učenike kojima se nastoji pružiti što veća podrška u ovim, za njih posebno teškim i emotivnim trenucima, dok djece koja pohađaju vrtić za sada nema.

 

Rabljani će nastojati, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati stanovnicima Ukrajine i olakšati im njihov boravak na otoku uz poruku dobrodošlice, prije svega zbog gorkog, vlastitog ratnog iskustva, ali i empatije prema narodu nad kojim se provodi agresija uz stradavanje nevinih žrtvi.

 

 

 

Pročitano 463 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1