Home Vijesti I Rabljani pružaju ruku pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine

I Rabljani pružaju ruku pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine

0
I Rabljani pružaju ruku pomoći raseljenim osobama iz Ukrajine

Foto: RabDanas

 

Već je nekoliko iznajmljivača ponudilo svoj smještaj te se već uselila jedna ukrajinska obitelj. I osnovna i srednja škola dobile su nove učenike kojma se nastoji pružiti što veća podrška 

Rab danas oglas

Preko Gradskog društva Crvenog Križa Rab od samog početka ukrajinske krize prikuplja se humanitarna pomoć kroz donacije hrane i higijenskih potrepština te nudi psihosocijalna pomoć, dok se preko Stožera civilne zaštite Grada Raba zaprimaju ponude smještaja raseljenim osobama iz Ukrajine od strane zainteresiranih iznajmljivača.

 

Prema trenutnim podacima već je nekoliko iznajmljivača ponudilo svoj smještaj, a u jedan od njih već se uselila jedna ukrajinska obitelj. Što se školovanja tiče, i osnovna i srednja škola dobile su nove učenike kojima se nastoji pružiti što veća podrška u ovim, za njih posebno teškim i emotivnim trenucima, dok djece koja pohađaju vrtić za sada nema.

 

Rabljani će nastojati, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagati stanovnicima Ukrajine i olakšati im njihov boravak na otoku uz poruku dobrodošlice, prije svega zbog gorkog, vlastitog ratnog iskustva, ali i empatije prema narodu nad kojim se provodi agresija uz stradavanje nevinih žrtvi.

 

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime