Home Vijesti Bura pomakla “Uskršnji doručak” s nedjelje na ponedjeljak – Gostiju 150% više nego lani!

Bura pomakla “Uskršnji doručak” s nedjelje na ponedjeljak – Gostiju 150% više nego lani!

0
Bura pomakla “Uskršnji doručak” s nedjelje na ponedjeljak – Gostiju 150% više nego lani!

Foto: Foto: Ivica Jureša i Hrvoje Hodak

 

I trajekti Rapske plovidbe povremeno su prelazili Velebitski kanal | Fotografije današnje plovidbe snimio: Ivica Jureša

 

Rab danas oglas

„Moglo bi se reći da smo mi Rabljani prizvali da zapuše bura i turiste zadrži dulje na otoku“, u šali je rekla direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan, koja nam je prenijela i nove brojke turističkog prometa. „Na sam dan Uskrsa, na području Grada Raba, prijavljeno je cca 1100 turista, što je za 150% više nego lan, od čega je cca 70% smješteno u hotelima i kampovima.”

 

Činjenica je da je ove godine ipak otvoreno i više objekata, epidemiološke mjere su gotovo sve ukinute, a vremenske prilike su do danas bile zaista idealne za boravak u prirodi i outdoor turizam, koji na Rabu s razlogom postaje sve popularniji. Ove su godine naši najbrojniji turisti za vrijeme Uskrsa Nijemci, Hrvati i Austrijanci, koji su i inače naši najčešći turisti.

 

„Žao nam je što na Uskrs nismo uspjeli održati tradicionalni “Uskršnji doručak” s Imperial Rivierom, ali vjerujemo da će doručak na “Uskršnji ponedjeljak” biti jednako uspješan. Iako je bura pomaknula Uskršnji doručak, ipak nije napravila veće probleme u prometovanju, jer otok nije odsječen od kopna, a i prema našem iskustvu, većina turista nema običaj putovati na sam blagdan“, poručila je Ivana Matušan.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime