logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 18 Travanj 2022 14:58

Vatrogasni uskršnji blagdani na Rabu | Požari u kamp resortu u Kamporu i u barbatskom masliniku

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Vatrogasni uskršnji blagdani na Rabu | Požari u kamp resortu u Kamporu i u barbatskom masliniku Foto: Hrvoje Hodak i DVD Rab

Jutros u 4.05 sati vatrogasci DVD-a Rab zaprimili su dojavu da gore objekti u kamp resortu u Kamporu na samoj plaži Mel te su na požarište odmah uputili pet vatrogasnih vozila i dvadeset i dva vatrogasca iz redova DVD-a Rab.

 

Evo što nam je oi situaciji na terenu kazao Milivoj Ličina, zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD-a Rab:

- "Po dolasku na mjesto požara, zatekli smo stanje u kojem su četiri objekta već bila u potpunosti zahvaćena plamenom, a požar je zahvaćao i peti objekt. Sukladno situaciji zatražili smo dodatni izlazak autocisterne iz DVD-a Lopar, a oni su po toj dojavi na teren upuitli još dva vatrogasna vozila i četiri svoja vatrogasca. Isto tako zatražili smo pomoć i Komunalnog društva VRELO d.o.o. koje nam je također uputilo jednu autocisternu. Požar smo lokalizirali oko 5:30 sati i tada smo prešli na dogašavanje greda. Požar je proglašen potpunosti ugašenim u 8:30 sati kada su i zadnje vatrogasne snage napustile požarište. Ukupno su u potpunosti izgorjela četiri objekta, dok je peti sačuvan zahvaljujući brzoj intervenciji, baš kao i šuma Dundo koja je ovim požarom bila direktno ugrožena imajući u vidu da se kamp-resort nalazi uz samu obalnu granicu sa šumom Dundo" - poručio je Ličina.

Uzroci izbijanja požara još nisu poznati, a u trenutku našeg javljanja na terenu su bili policijski istražitelji. 

 

Na Uskrs gorjele i masline u Barbatu

Vatorogasci DVD-a Rab nisu imali mira niti na sam Uskrs, kada su također po dojavi, u 6:43h, otišli gasiti požarom zahvaćeni maslinik u Barbatu. Taj požar, kojim je opožareno cca 1000 m2 površine, rapski su vatrogasci relativno brzo ugasili i stavili pod nadzor. U gašenju maslinika sudjelovala su tri vatrogasna vozila i dvanaest vatrogasaca.

 Pročitano 3625 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1