logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 01 Svibanj 2022 09:00

Tradicionalno ranojutarnje druženje na Međunarodni praznik rada uz zvuke koračnica Gradske limene glazbe DVD-a Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Tradicionalno ranojutarnje druženje na Međunarodni praznik rada uz zvuke koračnica Gradske limene glazbe DVD-a Rab Foto: Hrvoje Hodak

Jutros se u gradu Rabu, na tradicionalnom prvomajskom Uranku upriličenom na Trgu sv. Kristofora u organizaciji Grada Raba, Mjesnog odbora Grada Raba, Gradske limene glazbe DVD-a Rab i Restauranta Grand, okupilo stotinjak Rabljana, ali i gostiju otoka Raba.

 

Svi su oni nakon uvodnog druženja uz fritule i rakiju, u defileu Srednjom ulicom i Ulicom Stjepana Radića, predvođeni članovima Gradske limene glazbe DVD-a Rab, stigli su do Pjacete gdje se druženje nastavilo uz zvuke koračnica.

 

Ovo tradicionalno druženje na Međunarodni praznik rada kojim se diljem svijeta obilježava spomen na povijesnu borbu radničkog pokreta, a posebno na velike radničke prosvjede koji su u Chicagu 1. svibnja 1886., Rabljani su završili zajedničkom zakuskom uz tradicionalno varivo s otoka Raba- sočivo.

Pročitano 1956 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1