logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 11 Svibanj 2022 18:24

Rapski prvašići upoznali osnovna pravila u prometu kroz preventivni program "Prvi koraci u prometu"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Rapski prvašići upoznali osnovna pravila u prometu kroz preventivni program "Prvi koraci u prometu" Foto: Hrvoje Hodak

Preventivni program "Prvi koraci u prometu" koja je počela prije 23 godine i provodi se u svim prvim razredima osnovnih škola Grada Rijeke i PGŽ-a, pa onda tako i u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina Rab na otoku Rabu. Riječ je o akciji preventivnog karaktera koju provodi Dom mladih iz Rijeke uu potporu Policijske uprave PGŽ-a, Savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ-a, te općina i gradova u kojima se akcija odvija. Grad Rab čitavo vrijeme, dakle već pune 23 godine, podržava akciju i financira troškove njezinog održavanja.

 

Tijekom ovog tjedna, prvašići iz Matične osnovne škole i svih Područnih škola na otoku Rabu dva su nastavna sata proveli u društvu osnivača i organizatora ove akcije prof. Josipa Šarlije iz Doma mladih Rijeka i policajaca iz PU Rab. U edukaciji prvašići su se kroz igru i interakciju upoznali s osnovnim prometnim pravilima, a prof. Šarliju zamolili smo da nam pojasni kako izgleda ovo edukativno druženje s prvašićima:

- "Mi dolaskom u školu, u suradnji s prometnim policajcem, održimo dva školska sata. Na praktični dio predavanja donosimo prijenosne semafore, najčešće na školskom dvorištu improviziramo pješački prijelaz, objasnimo djeci površine za kretanje pješaka, ulogu policajca i prometna pravila za djecu s ciljem da ih naučimo kako da sigurno dođu od kuće do škole i od škole do kuće. Naše predavanje prilagođeno učenicima prvih razreda dodatno potkrijepimo bojančicama i službenim video uradcima iz Hrvatskog autokluba", kazao nam je prof. Šarlija.

 

U to da djeca s radošću prihvaćaju ove za njih prevažne informacije i da ih prof. Šarlija itekako dobro zna motivirati na razgovor i postavljanje pitanja, uvjerili smo se i sami pa ne sumnjamo da je i cilj ovog edukativnog programa u potpunosti ostvaren.

Pročitano 800 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1