logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 20 Svibanj 2022 12:42

Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab aktivni sudionici velike ekološke akcije Think Green

Napisao/la Ivana Rimac
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab aktivni sudionici velike ekološke akcije Think Green Foto: Hrvoje Hodak & Dundovo d.o.o.

Danas u jutarnjim satima, učenici 4.a razreda, članovi eko grupe OŠ Ivana Rabljanina Rab, predvođeni voditeljicom-učiteljicom Sonjom Forić, sudjelovali su u čišćenju priobalnog i šumskog područja poluotoka Frkanj.

 

Komunalno društvo Dundovo d.o.o. i ovoga se puta uključilo u ekološku akciju, omogućivši prijevoz učenika Eko-brodom iz rapske luke do uvale Komunčica na Frkanju gdje je krenula potraga za otpadom koji ne pripada prirodi. Uz aktivnost prikupljanja otpada, učenici su se educirali i o njegovom razdvajanju te štetnom utjecaju na floru i faunu.

 

Učenici osmih razreda imali su priliku u poslijepodnevnim satima u Kinu Rab poslušati predavanje voditelja ronilačkog kluba "Roniti se mora" o ekologiji i ronjenju. Osim zanimljivih informacija o ronjenju, mogli su doznati i nešto više o opremi koja se koristi prilikom ronjenja, ali i čuti, iz prve ruke, na kakav se to otpad može naići na morskom dnu te kako se s njime treba postupati.

 

U subotu, 21.5.2022. na dan otvorenja velike 25. ekološke akcije u gradu Rabu, okupljeni ronioci, volonteri čistit će morsko dno u lučici, na poluotoku Frkanju i na još nekoliko lokacija. Učenici Ekološke skupine predmetne nastave (mješovita skupina učenika od 5. – 8. razreda) OŠ Ivana Rabljanina Rab priključit će se čišćenju morskog dna time što će u more baciti EM kugle (glinene kugle s efektivnim mikroorganizmima) koje su vrijedno pripremali tijekom ove godine.

 

Sudjelovanje učenika OŠ Ivana Rabljanina Rab su u ovoj ekološkoj akciji omogućila je Županijska lučka uprava Rab i Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti, a partneri akcije su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, C.I.O.S. grupa, INA, TZ Grad Rab, KPA Amfora, Garmin, Rapska plovidba d.d., Jamnica, Dundovo d.o.o., Metis, Klara, Gostionica Dupin te DC Kron.

Pročitano 805 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1