logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Nedjelja, 22 Svibanj 2022 10:58

Umjetnici fascinirani pejzažima Lopara | Obitelj Andreškić ugostila još jednu međunarodnu likovnu koloniju

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Od 14. do 20. svibnja u Loparu na otoku Rabu održavala se još jedna međunarodna likovna kolonija. Naime, vlasnici Pansiona Lavanda, Oliver i Albina Andreškić već 13 godina otvaraju vrata svojeg doma likovnim umjetnicima iz cijeloga svijeta, a proteklog tjedna u posjeti su im bili umjetnici iz Zagreba, Bačkog Jarka, Bačke Palanke, Pivnice, Subotice i Sremske Mitrovice.

 

Kroz šest dana trajanja kolonije, 15 umjetnika stvaralo je djela u svojem prepoznatljivom stilu uz naglaske na motive primorskog kraja te pejzaža Lopara. Nekima od njih ovo je bio prvi posjet Loparu, dok su drugi redoviti gosti kolonija u organizaciji obitelji Andreškić.

- "Međunarodna kolonija na Rabu u organizaciji Olivera i Albine je za sve sudionike bila pravo osvježenje. Kao prvo, susreli smo se s izuzetno ljubaznim i prijatnim domaćinima u predivnom ambijentu, s kolegama iz različitih krajeva, s različitim motivima u stvaranju, što je potaknulo razmjenu iskustva. Zbog svega toga nemoguće je bilo ne dati svoj maksimum. Po uzajamnim osmjesima jasna je želja sudionika za skorim ponovnim susretom u Loparu", kazala je Ljiljana Nedeljkov.

Njezino oduševljenje dijeli Verica Čupić Jošić koja je drugi put na ovoj koloniji: "Kao umjetnika fasciniraju me motivi koji su potpuno drugačiji od onog što inače slikam. Otoci su magična mjesta za slikara, a pored toga privilegija je upoznati kolege iz različitih krajeva te steći prijateljstva za sva vremena", poručila je Čupić Jošić

 

- "I ovaj put zadovoljstvo nam je bilo ugostiti umjetnike te nastaviti suradnju s Udrugom likovnih umjetnika Fortuna Art. Kolonije nikad ne razočaraju, kako opusom naslikanih djela, tako ni ugodnom atmosferom u kojoj nastaju radovi koji će nesumnjivo naći svoje mjesto na nekoj od budućih izložbi", kazala nam je vlasnica Pansiona Lavanda i velika promotorica umjetnosti na otoku Rabu, gospođa Albina Andreškić.

 

Pročitano 492 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1