logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 23 Svibanj 2022 15:14

Četiri lipanjska koncerta ovogodišnjeg izdanja Orguljskog festivala „PETAR NAKIĆ“ u gradu Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

I ove godine Orguljski festival „Petar Nakić“ okupit će vrsne glazbenice i glazbenike koji će muzicirati na vrijednom povijesnom instrumentu graditelja Petra Nakića u (ex) katedrali u gradu Rabu.

 

Manifestacije potaknute restauracijom ovog prekrasnog instrumenta započele su održavanjem ljetnih majstorskih tečajeva interpretacije još 2007. godine, a nastavile su se utemeljenjem orguljskog festivala s ciljem da vrhunski orguljaši zasviraju na raritetnim Nakićevim orguljama.

 

Festival „Petar Nakić“ održava se pod umjetničkim je vodstvom red. prof. dr. art. Ljerke Očić, ujedno i predsjednice Društva za promicanje orguljske glazbene umjetnosti „Franjo Dugan“ iz Zagreba, koja je prije 15 godina i pokrenula ova orguljaška glazbena događanja u Rabu u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Rab.

 

Ovogodišnji festival kroz četiri koncerta nudi zanimljive solističke i jedan komorni program. Na prvom koncertu 2. lipnja, u 21 sat, nastupit će orguljašica Borna Barišić iz Splita, 6. lipnja na Rabu gostuje mladi orguljaš Ivan Šćepanović , a 9. lipnja orguljaš Božidar Ljubenko. Na posljednjem koncertu u ovogodišnjem ciklusu 13. lipnja nastupit će sopranistica Ida Bilić i orguljaš Mirko Jankov.

 

Ova atraktivna glazbena manifestacija koja već na neki način predstavlja glazbeni „brend“ grada Raba, u izuzetno vrijednom prostoru spomenika kulture kakvog u svjetskim razmjerima predstavlja rapska (ex) katedrala, pruža poseban glazbeni doživljaj brojnoj publici koja redovito posjećuje ove koncerte.

 

Ulaz za sve koncerte je besplatan.

Pročitano 171 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1