Home Vijesti Rapski zlatni darivatelji Željko Ribarić i Eduard Škvorc odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Rapski zlatni darivatelji Željko Ribarić i Eduard Škvorc odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

0
Rapski zlatni darivatelji Željko Ribarić i Eduard Škvorc odlikovani Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Foto: Izvor fotografije: Ured Predsjednika RH, Ana Marija Katić, Tomislav Bušljeta

 

Odlikovanja je primilo 75 dobrovoljnih davatelja krvi od 195 odlikovanih, a među njima s ponosom ističemo i našu dvojicu Rabljana, Željka Ribarića i Eduarda Škvorca. Ostali odlikovani u 2019. godini odlikovanja će primiti na svečanoj dodjeli planiranoj u lipnju.

Rab danas oglas

 

Uručujući odlikovanja predsjednik Milanović istaknuo je da je dobrovoljno davanje krvi u Hrvatskoj rezultat povijesti i tradicije te izrazio duboku zahvalu i poštovanje dobrovoljnim davateljima krvi.

– „Tu ima jako puno ljudi koji su spremni dati krv, bez da se na njih vrši pritisak ili da im se da neka protuusluga. Naprosto dragovoljno, dobrovoljno i humano dati tu dozu krvi. To je velika stvar, to je ljudski i to nije uobičajeno ponašanje, ni u Hrvatskoj, a još manje u svijetu“, rekao je predsjednik Milanović.

 

Onome što je kratko sažeto i napisano u objavi na facebook profilu Gradskog društva Crvenog križa Rab, sasvim je dovoljno i tim riječima ne treba ništa dodavati, a mi se samo pridružujemo izrazima zahvalnosti i čestitkama!

– “Kada se čovjek odluči darivati krv ne razmišlja o brojkama, slobodnim danima, ne vuče ga želja za dobitkom, priznanjem, niti bilo kakvim drugim benefitom. Vuče ga samo želja za pomoći, nesebičnošću, dobrotom, vuče ga želja za humanosti. Još jednom iskrene čestitke i beskonačno hvala za svaku Vašu kap. Zlatni darivatelji s odlikovanjem Reda Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, naši Željko Ribarić i Eduard Škvorc.”

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime