Home Vijesti Prekrasnim izletom na Goli otok zaključena IT konferencija na Rabu

Prekrasnim izletom na Goli otok zaključena IT konferencija na Rabu

0
Prekrasnim izletom na Goli otok zaključena IT konferencija na Rabu

Foto: Otkrivanje tajni XR-a (Extended Realityja) uz pomoć specijalnih naočala i kontrolera | Foto: Ivo Šubić

 

Organizatori su za posljednji dan konferencije pripremili vrlo neobičnu lokaciju za predavanja – bivše kino na prostoru Golog otoka, zloglasnog logora na istoimenom otoku u blizini Lopara.

Rab danas oglas

 

Izlet je bio osmišljen kao još jedna prilika za druženje svih sudionika konferencije na jednom mjestu, potpuno netipičnom za ovakav tip IT konferencije, što je definitivno dalo dašak egzotike cijeloj konferenciji.

 

Odmah po iskrcavanju sudionici su, zahvaljujući vodiču Sanjinu Pataliću, saznali sve o prošlosti tzv. hrvatskog Alcatraza, čak i neke zanimljive priče iz života osuđenika. Potom su razgledali izložbu crteža sa zidova na kojima su bili prizori sa slobode pa je naziv izložbe “Čežnja” bio logičan, kaže na autor Sanjin.

 

Foto: Ivo Šubić

 

Posebno zanimljiva bila su predavanja u prostoru bivšeg kina na Golom otoku, a i predavači su svojim temama donijeli dodatnu vrijednost cijelom tom neobičnom ambijentu. Hrvoje Ćosić, osnivač i direktor tvrtke Aircash, ponudio je uvid u mobilne novčanike i FinTech industriju.

 

Maša Šimičić govorila je o digitalizacij Valamara, jedne od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, Marko Lohert iz Ekobita na jednostavan je i pristupačan način svim sudionicima približio kvantna računala, što i kako funkcioniraju.

 

Na kraju serije predavanja u kino dvorani Golog otoka Jurij Bura, Head of Solution Architecture iz EPAM Systemsa, otkrio je tajne XR-a (Extended Realityja), demonstriravši principe rada uz pomoć specijalnih naočala i kontrolera.

 

Time je i službeno završila 1. Rab Web Conference koja je ponudila tri dana sjajnih predavanja na području frontend kodiranja, backend programiranja i digitalnog marketinga, a šlag na tortu bile su atraktivne turističke lokacije na kojima su se održavali pojedini eventi poput, recimo, Crypto večer u Mahačevoj vili ili spomenutog izleta na Goli otok.

 

Foto: Ivo Šubić

 

Vjerujemo da je ovo tek početak jedne vrhunske digitalno-tehnološke priče na ‘Otoku sreće’ u vrijeme predsezone i sigurni smo da će ova IT konferencija u budućnosti postati dio standardne turističke ponude na otoku Rabu te događaj od interesa i za samu lokalnu zajednicu.

 

I već se veselimo novom izdanju Rab Web Conference 2023.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime