Home Vijesti Uspješan domaćinski vikend rapskih kajakaša prožet sjećanjima na velikog Ljubu Pičuljana

Uspješan domaćinski vikend rapskih kajakaša prožet sjećanjima na velikog Ljubu Pičuljana

0
Uspješan domaćinski vikend rapskih kajakaša prožet sjećanjima na velikog Ljubu Pičuljana

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

U petak 27. svibnja u Kinu Rab održana je svečana sjednica skupštine Kajak kluba “Rab 83” posvećena upravo njihovom osnivaču i začetniku, velikom čovjeku i treneru, Ljubomiru Pičuljanu. Sjednicu je otvorila predsjednica Kajak kluba “Rab 83” Marina Grgurić, a u sklopu dnevnog reda prikazan je dokumentarni film, autora Petra Lupića “Sjećanje na Ljubomira Pičuljana”. Kad se udruže umjetnost i istinska ljudska vrijednost nastane film prepun emocija koje nitko u dvorani nije mogao sakriti. Nitko nije ni htio, jer upravo su emocije ono što pamtimo i što nas veže za ljude.

Rab danas oglas

 

Stručni koordinator Hrvatskog kajakaškog saveza Vinko Mijočević tako se kroz suze obratio prisutnima naglasivši kako su upravo današnji članovi i uprava Kajak kluba “Rab 83” najbolji pokazatelj Ljubinog rada.

 

Prisutnima se obratio i dugogodišnji Ljubin prijatelj i suradnik, Ante Lešina, trener Kajak kanu kluba Mračaj iz Runovića te gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić.


Svečani okvir sjednici dale su Klapa “Krijanca” i Karla Maškarin učenica 5. razreda Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov.


Za ugodno druženje i domjenak po završetku sjednice pobrinuli su se učenici i profesori Srednje ugostiteljske škole Markantuna de Dominisa.


Zaveslajima do izvrsnih rezultata

Već idućeg jutra u subotu 28. svibnja u uvali Sv. Eufemije, Kajak klub “Rab83” bio je domaćinom treće od ukupno šest utrka Kupa Republike Hrvatske za mlađe uzrasne kategorije.

 

Ukupno 180 natjecatelja iz 9 klubova odmjeravalo je svoje snage i borilo se kako za pojedinačne rezultate tako i za ukupan poredak kroz 35 utrka na dionici dugačkoj 500 metara.

 

Domaća ekipa predvođena svojom trenericom Manuelom Halović nastavila je nizati dobre rezultate pa tako u kategoriji škole kajaka za djevojčice Ema Dudić osvaja peto mjesto, baš kao i Petar Žic u istoj kategoriji, ali za dječake. U kategoriji mini kajaka dvosjeda škole kajaka za dječake Petar Žic i Duje Vidas osvajaju visoko drugo mjesto.

 

Možemo slobodno reći da su u kategoriji mladih kadeta i kadetkinja za dječake i djevojčice kajakaši Kajak kluba “Rab 83” pomeli konkurenciju. U mini kajaku jednosjedu Mateo Karnaš osvaja prvo, a Filip Krstinić drugo mjesto. Imate priliku pogađati koje mjesto su zauzeli zajedno u mini kajaku dvosjedu, naravno opet prvo, dok su se u istoj utrci Evan Perkić i Karlo Mlacović plasirali na sedmo mjesto.

 

I kod djevojčica fantastični rezultati, u mini kajaku jednosjedu Ena Lupić osvaja prvo mjesto, Franka Dumičić peto, Gea Matušan šesto i Jana Španjol osmo mjesto.

 

U mini kajaku dvosjedu Ena Lupić i Jana Španjol osvajaju prvo, a Gea Matušan i Neva Puljar Matić fantastično treće mjesto. U istoj utrci Franka Dumičić i Barbara Jaška plasirale su se na sedmo mjesto.

 

Kadeti i kadetkinje jednako srčano su branili svoje rezultate pa David Stojnšek zauzima peto mjesto u izlučnoj utrci u kajaku jednosjedu, dok su djevojčice u finalnoj utrci zauzele redom; Sunčana Matušan četvrto mjesto, Teanna Halović peto i Leona Pičuljan sedmo mjesto.

 

U kajaku dvosjedu djevojčice osvajaju; Leona Pičuljan i Sunčana Matušan treće mjesto, Lucija Halović i Franka Žic četvrto, a Rea Mlacović i Lorena Benić sedmo mjesto.

 

Mlada juniorka Tea Karnaš u kajaku jednosjedu plasirala se na šesto mjesto.

 

I u utrkama mix posada koje sva djeca jako vole rapski kajakaši pokazali su se kao prava uigrana ekipa. U kategoriji mladih kadeta i kadetkinja Mateo Karnaš i Jana Španjol osvajaju prvo mjesto a Gea Matušan i Evan Perkić treće mjesto. Nešto stariji kadeti Teanna Halović i David Stojnšek u kategoriji kadeta i kadetkinja osvajaju odlično treće mjesto.

 

Uz uvijek prisutnu pomoć svih roditelja na kojoj se Kajak klub “Rab 83” i ovom prilikom zahvaljuje, ostavili su dojam jednog od najboljih organizatora i domaćina ovakvih natjecanja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime