logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 30 Svibanj 2022 07:35

Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab proslavili Dan škole u šumi Dundo

Napisao/la Ivana Rimac
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab proslavili Dan škole u šumi Dundo Foto: OŠ Ivana Rabljanina Rab

Učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab (od 5. do 8. razreda) svoj su dan proslavili odlaskom u šumu Dundo gdje su im bile ponuđene razne radionice. Tako su se među radionicama mogle pronaći sportske radionice (štafetne i odbojka), istraživačke (putevima Premužića, mladi biolozi, otkrivanje vrste biljaka pomoću aplikacije na mobitelu), ekološka i čitalačka radionica.

 

Nakon navedenih radionica učenici su imali priliku odigrati nogometne utakmice, a najveću pažnju privukla je utakmica učenika sedmih i osmih razreda protiv učitelja.

 

Vodeći se riječima dr. Andrije Štampara koji je rekao da je zdravlje stanje potpunog fizičkog, psihičkog i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti, učenici i njihovih učitelji uputili su se na zajedničko druženje i međusobno povezivanje kao i na povezivanje s prirodom.

 

 

Ovime su se pridružili javnozdravstvenoj akciji Hodanjem do zdravlja u suradnji s Nastavnim Zavodom za javno zdravstvo, Ispostavom Rab.

 

Učenici Ekološke grupe uputili su se u uvalu Kristofor koju su potom u suradnji s Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti i očistili od smeća. Skupili su 5 vreća plastičnog smeća koje se našlo na kopnenom djelu uvale. Vreće su djelatnici Dundova odveli Eko brodom te adekvatno zbrinuli.

 

Pročitano 1076 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1