Home Vijesti Odavanjem počasti poginulim i umrlim rapskim braniteljima započelo obilježavanje Dana državnosti u gradu Rabu

Odavanjem počasti poginulim i umrlim rapskim braniteljima započelo obilježavanje Dana državnosti u gradu Rabu

0
Odavanjem počasti poginulim i umrlim rapskim braniteljima započelo obilježavanje Dana državnosti u gradu Rabu

Foto: RabDanas

 

Delegacija Grada Raba polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na gradskom groblju i u spomen-parku Boškopini odala je dužno poštovanje svima poginulima i umrlima koji su doprinijeli stvaranju samostalne i neovisne domovine Hrvatske, pri čemu je na minutu šutnje sve prisutne pozvao predsjednik Gradskog vijeća Grada Raba Željko Dumičić.

Rab danas oglas

 

Uslijedila je sveta misa za Domovinu koju je tradicionalno predvodio mons. Mladen Mrakovčić, a koja je završila zajedničkim pjevanjem hrvatske himne svih prisutnih vjernika. Nakon mise, delegacija koja uključuje i braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata, obišla je grobna mjesta svojih prijatelja i suboraca diljem otoka, kako bi im odali počast i izrazili zahvalnost polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za pokoj vječni, te na svim središnjim križevima mjesnih groblja.

 

U večernjim satima, počevši od 20 sati, na Trgu sv. Kristofora na rasporedu je zabavno-kulturni program u organizaciji Grada Raba, TZG Raba i POU Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime