Home Vijesti DUNDOVO d.o.o. | Započela primjena novih cjenika prikupljanja komunalnog otpada

DUNDOVO d.o.o. | Započela primjena novih cjenika prikupljanja komunalnog otpada

0
DUNDOVO d.o.o. | Započela primjena novih cjenika prikupljanja komunalnog otpada

Foto: RabDanas

 

Sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom ( NN 84/2021) i Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Raba (SN PGŽ 2/22), korisnici javne usluge svrstavaju se u dvije kategorije: korisnik kućanstvo i korisnik koji nije kućanstvo, odnosno korisnik koji nekretninu koristi za obavljanje određene djelatnosti. U tu kategoriju ubrajaju se i iznajmljivači koji kao fizičke osobe pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu.

Rab danas oglas

 

Cijena javne usluge sastoji se od cijene obvezne minimalne javne usluge, cijene usluge za količinu predanog miješanog komunalnog otpada i ugovorne kazne.

 

Prema novom Cjeniku cijena obvezne minimalne javne usluge za kategoriju kućanstvo iznosi 80,23 kn sa PDV-om, dok za kategoriju korisnika koji nije kućanstvo iznosi 395,50 kn s PDV-om. Pritom je bitno naglasiti da korisnici na tu cijenu, sukladno uvjetima, ostvaruju umanjenja koja će se primijeniti temeljem dosadašnjih podataka kojima raspolaže davatelj javne usluge.

 

 

 

Korisnici kućanstva i iznajmljivači kompostiranjem također mogu ostvariti pravo umanjenja minimalne javne usluge. Nužno je preuzeti Izjavu o kompostiranju na službenoj stranici ili blagajni Društva, te ispunjenu i potpisanu dostaviti davatelju javne usluge (putem pošte, e-pošte ili osobno na blagajni Društva). U slučaju da korisnik ostvaruje pravo na umanjenje javne usluge kompostiranja, isti se obvezuje da neće koristiti spremnik za odvojeno prikupljanje biorazgradivog otpada. U slučaju suprotnog postupanja korisnik je podložan ugovornoj kazni i gubi pravo na umanjenje obvezne minimalne javne usluge za narednih 12 obračunskih razlika.

 

 

Jedinična cijena za litru preuzetog miješanog komunalnog otpada u sklopu obvezne minimalne javne usluge, uz minimalnu učestalost odvoza i uz standardne spremnike, jedinstvena je za sve korisnike i iznosi 0,17 kn + 13% PDV-a.

 

Broj ostvarenih primopredaja utvrđuje se temeljem digitalne i drugih evidencija, a razliku između broja ostvarenih primopredaja i minimalne učestalosti odvoza otpada korisnici su dužni platiti po Cjeniku ostalih usluga.

 

Minimalna učestalost odvoza komunalnog otpada određena je Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Raba (SN PGŽ 2/22) te podrazumijeva odvoz miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada jednom u tjedan dana, odvoz otpadnog papira i kartona te otpadne plastike jednom u dva tjedna, kao i odvoz otpadnog ambalažnog stakla jednom u mjesec dana.

 

Svaku promjenu vlasništva ili davanje u najam objekta, korisnik je dužan pismenim zahtjevom prijaviti Službi obrade podataka (blagajna društva) u roku od 15 dana od učinjene promjene. Ukoliko do promjene podataka nije došlo, dosadašnjim podacima raspolaže davatelj javne usluge te ih nije potrebno iznova dostavljati.

 

Cjenik prikupljanja miješanog komunalnog otpada na području Grada Raba i Cjenik ostalih usluga gospodarenja komunalnim otpadom dostupni su na službenoj stranici Dundova d.o.o. (www.dundovo.hr), u SN PGŽ 15/22, te na blagajni Društva.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime