Home Vijesti 14. Rapski triatlon – nova organizacijska i sportska potvrda vrijednosti Triatlon kluba Rab

14. Rapski triatlon – nova organizacijska i sportska potvrda vrijednosti Triatlon kluba Rab

0
14. Rapski triatlon – nova organizacijska i sportska potvrda vrijednosti Triatlon kluba Rab

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

U subotu je na rasporedu bilo prvenstvo hrvatske u sprint triatlonu za dobne kategorije, a u nedjelju mini akvatlon i supersprint. U oba dana nastupilo je preko 200 natjecatelja. Uz domaće natjecatelje iz svih krajeva Hrvatske, sudjelovali su i natjecatelji iz stranih zemalja: Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Švicarske te time pridonijeli međunarodnom karakteru utrke. Uz Prvenstvo hrvatske koje je održano u subotu sve utrke su se bodovale za Alpe Adria Triathlon Cup.

Rab danas oglas

 

Nenad Šimičić predsjednik Triatlon kluba Rab ujedno i idejni začetnik Rapskog triatlona službeno je otvorio natjecanje. Prisutnima su se prigodnim govorom obratili gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić i Ivana Matušan direktorica TZ grada Raba.

 

 

U 12.30h startala je prvenstvena utrka sprint triatlona za muškarce (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje). Na startu se našlo 90-tak natjecatelja, a u apsolutnom poretku najbrži su bili:

1. Adrian Žgaljić (TK Petar Zrinski)

2. Vinko Vrebac (TK Swibir)

3. Luka Dumančić (TK Petar Zrinski)

 

Nakon njih sa startom u 15h na redu su bile žene. Od tridesetak žena utrku su najbrže odradile:

1. Nika Rimaj (TK Petar Zrinski)

2. Marija Lukina (TK Rudolf Perešin)

3. Lora Žuliček (TK Petar Zrinski)

 

Nedjeljni program započeo je utrkama mini akvatlona za najmlađe. U 3 dobne kategorije nastupilo je četrdesetak natjecatelja. Prvi su startali dječaci i djevojčice starosti 7 godina i mlađi. Njih ukupno 8 prije prolaska kroz cilj trebali su otplivati 25m i otrčati 250m. Nakon njih startala je nešto brojnija kategorija U9 (8-9 godina) – 50 m plivanja i 500m trčanja. Najbrojnija utrka mini akvatlona bila je u kategoriji U11 (10-11 godina). U utrci od 100m plivanja i 1km trčanja nastupilo je 11 dječaka i 8 djevojčica.

Osim samog plivanja i trčanja u mlađim kategorijama, vrlo je važna, a ponekad i ključna za pobjedu, zona tranzicije. Natjecatelji nakon završetka plivanja po izlasku iz mora dolaze u zonu gdje ostavljaju plivačke naočale i kapicu, oblače tenisice i kreću na trčanje.

 

U najmlađoj kategoriji U7 sva postolja osvojili su članovi kluba domaćina. Najbrži je bio Milan Mišić, ispred Frana Marijana i brata blizanca Ivana Mišića. Kod djevojčica prvo mjesto osvojila je austrijanka Chiara Sardei (HSV Triatlon Karnten).

 

Najbrži natjecatelji u kategoriji U9 bili su: Vito Gobin ispred klupskog kolege Matije Ivanovića (TK Zadar) i domaćeg natjecatelja Leonarda Kaloćire (TK Rab). Kod djevojčica zlato i srebro osvojile su austrijanke Anna Sardei (HSV Triathlon Karnten) i Natalie Marie Weigele (WFV Finkestein), dok je bronca pripala Miji Dumičić (TK Rab).

 

U kategoriji dječaka U11 najbrži je bio Arian Dravec (TK Pula), nakon njega u cilj su ušli austrijanac Matthias Podretschnig i Karlo Kekez (TK Mazator). Kod djevojčica je najbrža bila Maja Mikić (TK Mazator), ispred Marete Štulina i Ive Kapljić obje iz TK Zadar.

 

Nakon akvatlonaca na red su došli triatlonci. U utrci triatlona za sve na distanci supersprinta (375m plivanje, 10km bicikla i 2.5km trčanje) nastupilo je sedamdesetak natjecatelja što pojedinačno što u obliku štafete. Najbrži pojedinci u apsolutnom poretku bili su:

1. Marin Stipčević (TK Petar Zrinski)

2. Luka Ivanović (TK Zadar)

3. Florian Wiegele (WFV Finkenstein) – AUT

 

1. Stephanie Ritter (HSV Triathlon Karnten) – AUT

2. Roza Šporčić (TK Maksimir)

3. Kathrin Ritter (HSV Triathlon Karnten) – AUT

 

Utrke štafeta se ove godine održala na supersprint distanci, duplo kraćoj distanci nego prijašnjih godina što se pokazalo dobrim potezom budući da je nastupio rekordan broj štafeta. U čak 14 prijavljenih štafeta našao se i pokoji domaći natjecatelj, a najbrža je bila štafeta „KikiRiki i Žgaljo“ u sastavu Kristian Hrbić, Adrian Žgaljić, Rikardo Malbašić, 2. mjesto osvojili su „Šumari“ u sastavu Boris Belamarić, Dinko Klarić, Christian Gallo , a 3. „Brzi i Žestoki“Leo Janković, Bruno Novotny i Franjo Maškarin.

 

 

Triatlon klub Rab na 14. Rapskom triatlonu

Na 14. Rapskom triatlonu nastupilo je 10 natjecatelja iz kluba domaćina. U utrkama mini akvatlona za najmlađe nastupili su: Milan Mišić (1. mjesto), Frane Marijan (2. mjesto), Ivan Mišić (3. mjesto), Leonardo Kaloćira (3. mjesto), Mia Dumičić (3. mjesto), Anja Belamarić (4. mjesto), Nela Peran (5. mjesto), Lena Mišić (6. mjesto), Mia Sitaš (7. mjesto) i Lucija Rizner (8. mjesto). Za većinu je ovo bila prva utrka na kojoj su nastupili i čestitamo im na ostvarenim rezultatima. Ostali stariji članovi uključeni su u volonterski dio organizacije i provedbe utrke.

Osim članova Triatlon kluba Rab nastupilo je još 10 domaćih natjecatelja. U utrkma mini akvatlona nastupili su: Frane Rizner, Eddie Gerovac, Tonka Modrić, Mikula Štokić, Ante Gerovac i Nikola Sović Padovan, a kao članoci ekipa u utrci štafeta: Boris Belamarić, Bruno Novotny, Franjo Maškarin, Slaven Kladić, Ivan ĆućaŽentil i Iva Kurelić.

 

Rezultati svih utrka nalaze se na linku OVDJE.

 

Triatlon klub Rab i ovim se putem zahvaljuje svim članovima, prijateljima kluba, volonterima i ljudima dobre volje koji su pomogli u organizaciji i provedbi utrke.

 

Među nadolazećim aktivnostima Triatlon kluba Rab svakako treba izdvojiti realizaciju programa škole plivanja tijekom ljetnih mjeseci koja kreće početkom srpnja te ljetnu Plivačku ligu sa startom i ciljem na Banovoj vili. Prvo kolo plivačke lige zakazano je za 9. srpnja. Svi detalji biti će objavljeni na Facebook stranici Triatlon kluba Rab.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime