logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 09 Lipanj 2022 06:17

Zahvala austrijskog bračnog para Kefer vatrogascima DVD-a Lopar

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Zahvala austrijskog bračnog para Kefer vatrogascima DVD-a Lopar Foto: Hrvoje Hodak

Da nam neki teški trenuci u našim životima ponekad mogu donijeti i lijepe uspomene, najzornije pokazuje i primjer bračnog para Kefer iz austijaskog grada Steyera. Oni su se naime jučer, tijekom boravka u svojoj omiljenoj destinaciji, imali potrebu zahvaliti vatrogascima DVD-a Lopar na intervenciji koja se odigrala početkom lipnja prošle godine, kada je gospođa Melitta Keffer na plaži Kaštelina u Loparu slomila nogu.

 

Na dojavu njezinog supruga Helmuta na teren je odmah izašlo šest vatrogasaca, jedan u pričuvi, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lopar, koji su najprije kombijem stigli do luke San Marino, da bi onda vatrogasnim gliserom krenuli prema spomenutoj plaži.

 

Nakon što su gospođi Melitti imobilizirali nogu i gliserom je dovezli do luke, ispostavilo se da hitna služba na poziv nije bila dostupna. Uslijedila je brza reakcija loparskih vatrogasaca koji su iz svojega kombija izvadili stražnja sjedišta kako bi gospođu Kefer prevezli do hitne medicinske službe u rapski Dom zdravlja. Tamo joj je pružena potrebna medicinska obrada, nakon čega je umjesto u riječki KBC, gospođa Melitta odlučila odmah sa svojim suprugom krenuti put Austrije.

 

Još tijekom trajanja intervencije Kefferovi su bili jako zahvalni na pruženoj pomoći, ali su sebi dali obećanje da će se, prvi puta kada ponovno dođu u Lopar, na jedan simboličan način posebno zahvaliti DVD-u Lopar i momcima koji su vrlo profesionalno i brzo reagirali. Na njihovu inicijativu, uz prisustvo direktora Turističke zajednice općine Lopar Marina Mušća i Katarine Paparić direktorice San Marino Sunny Resorta by Valamar te voditelja recepcije Petra Macolića, u loparskoj Općinskoj vijećnici priređen je prijem na kojem su supružnici Kefer, u društvu svojih prijatelja s kojima ljetuju u Loparu, predali maleni poklon zahvale zapovjedniku DVD-a Lopar Stanislavu Franeliću i dozapovjedniku Dejanu Petriniću. Zapovjednik Franelić je, ispričavši detaljno tijek akcije spašavanja, posebno istaknuo kako je to bila njihova dužnost i da su sretni što su im u takvoj situaciji uopće mogli pomoći, te je supružnicima Kefer uzvratio malenim poklonom u ime vatrogasaca DVD-a Lopar.

 

Uz zahvalnost stigle i pohvale uređenosti destinacije

S obzirom da Keferovi na otok Rab dolaze od 1984. godine, a u Lopar kontinuirano od 2006., bilo je zanimljivo od njih čuti pohvale na račun brojnih pozitivnih pomaka koje primjećuju tijekom godina. U opuštenom razgovoru koji je uslijedio, osim bolje trajektne povezanosti, istaknuli su sveukupni napredak destinacije, širu ponudu sadržaja, uređenost i označenost pješačkih i biciklističkih staza po čitavom otoku na kojima se doista ima što vidjeti, čistoću plaža i čitavog mjesta, kao i to da se od samih početaka njihovih dolazaka u destinaciju osjećaju izuzetno ugodno. Iznenadila ih je disciplina i organiziranost po pitanju odvajanja otpada za koju su kazali da je na višem stupnju nego kod njih u Austriji, a prenijeli su nam i brojne pohvale svojih prijatelja iz umirovljeničke udruge koji su na nedavno organiziranom izletu uživali biciklirajući po Rabu.

 

 

 

Pročitano 1037 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1