logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 13 Lipanj 2022 09:29

Gospodin Georg Maierhofer već 47 godina redovito kampira na otoku Rabu

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Stasitom Nijemcu Georgu Maierhoferu Rab je punih 47 godina glavna odrednica njegovih turističkih putovanja. To posebno ističemo jer je gospodin Maierhofer, nakon redovitih posjeta i odmaranja na Rabu, ako mu je preostajalo vremena, posjećivao i brojne druge turističke destinacije u svijetu (Španjolska, Maroko, Alžir, Turska itd.), no Rab je ostao njegova konstanta.

 

Isto tako treba reći da je gospodin Maierhofer jedan od rijetkih dugogodišnjih vjernih gostiju Raba, koji na primanje u Ured Turističke zajednice Grada Raba nije došao u pratnji svojih domaćina iz jednostavnog razloga što je prvih 30 godina bio redoviti gost kampa „San Marino“ u Loparu, dok je preostalih 17, "za sada", ostvario kao gost kampa „Padova 3“ u Banjolu.

 

Naravno na primanju je uz njega bila i supruga koja ipak još nije ostvarila dovoljan broj godina dolazaka na Rab da bi udovoljila kriterijima rapske Turističke zajednice koja je ovo nagrađivanje za goste s 30 i više godina vjernosti Rabu – uvela 2002. godine. U prepune tri knjige do sada je tako službeno uvedeno gotovo 400 dugogodišnjih gostiju Raba.


"Inače"- naglasio je u srdačnom razgovoru gospodin Georg Maierhoffer -„u tih 47 godina mojih redovitih dolazaka na Rabu sam upoznao mnogo divnih otočana i stekao brojne prijatelje kao što je to, primjerice, poznati rapski ugostitellj, vlasnik restorana Belvedere u Supetarskoj Dragi Ivan Lovrić

 

Važno je naglasiti da je gospodin Maierhofer na Rab stizao i svih godina Domovinskog rata, pa se tako sjeća da tijekom ljeta 1991. godine u kampu San Marino u Loparu zajedno s njim boravilo samo 35 gostiju. Gospodin Maierhoferu prigodne je poklone i Plaketu zahvale za dugogodišnju vjernost Rabu uručio voditelj marketinga u Turističkoj zajednici grada Raba Luka Perčinić.

Pročitano 477 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1