Home Vijesti SŠ Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)

SŠ Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)

0
SŠ Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)

Foto: RabDanas

 

Prva fizička aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja Erasmus+ projekta GAMMA

Projekt je produljen do 30. rujna 2023. godine jer u vrijeme korone nije bilo moguće realizirati sve predviđene aktivnosti. Nakon održane dvije virtualne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja (LTTA) stekli su se uvjeti za prvi fizički LTTA, u organizaciji sveučilišnog tima iz Grčke, Department of Educational Studies, School of Philosophy from National and Kapodistrian University of Athens in Greece. Susret je trajao od 6. do 9. lipnja 2022., a jedan od domaćina bila je i srednja škola, članica projekta, First Senior High School of Peristeri Athens, Greece.

Rab danas oglas

 

 

Priručnik za nastavnike kao proizvod projekta

Tijekom četiri dana cjelodnevnoga rada, timovi iz srednjih škola Hrvatske, Grčke, Nizozemske i Finske usporedili su ishode iz nacionalnih kurikuluma onih tema koje su sveučilišta odabrala za kreiranje igara. Timovi sa Sveučilišta ove četiri države predstavile su svoje prve inačice igara s razrađenim scenarijima. Raspravljalo se i o Priručniku za nastavnike kao jednom od intelektualnih proizvoda ovoga projekta (uz scenarije poučavanja i igre).

 

Svi sudionici ove prve fizičke aktivnosti zadovoljni su rezultatima rada te se već pripremaju za idući zajednički susret u Osijeku krajem rujna do kada će se doraditi svi intelektualni proizvodi revidirani na ovim radionicama.

 

 

Ovim aktivnostima Hrvatsku su predstavljali timovi Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku – Odjel za matematiku, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab te Agencije za odgoj i obrazovanje, s ukupno 12 sudionika. Našu školu predstavljali su Damir Paparić, profesor matematike i ravnatelj škole te Aleksandra Brmbota, profesorica matematike. Više o projektu pročitajte na službenim stranicama projekta: ili na facebook stranici projekta.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime