logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 20 Lipanj 2022 10:02

SŠ Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics)

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab jedna je od devet partnera Erasmus+ projekta GAMMA (GAMe-based learning in MAthematics). U projektu sudjeluju sveučilišta, srednje škole i agencija za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, Grčke, Nizozemske i Finske. Cilj je projekta razvijanje metodičkih materijala za nastavnike matematike baziranih na GBL-u, učenju temeljenom na igri.

 

Prva fizička aktivnost učenja, podučavanja i osposobljavanja Erasmus+ projekta GAMMA

Projekt je produljen do 30. rujna 2023. godine jer u vrijeme korone nije bilo moguće realizirati sve predviđene aktivnosti. Nakon održane dvije virtualne aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja (LTTA) stekli su se uvjeti za prvi fizički LTTA, u organizaciji sveučilišnog tima iz Grčke, Department of Educational Studies, School of Philosophy from National and Kapodistrian University of Athens in Greece. Susret je trajao od 6. do 9. lipnja 2022., a jedan od domaćina bila je i srednja škola, članica projekta, First Senior High School of Peristeri Athens, Greece.

 

 

Priručnik za nastavnike kao proizvod projekta

Tijekom četiri dana cjelodnevnoga rada, timovi iz srednjih škola Hrvatske, Grčke, Nizozemske i Finske usporedili su ishode iz nacionalnih kurikuluma onih tema koje su sveučilišta odabrala za kreiranje igara. Timovi sa Sveučilišta ove četiri države predstavile su svoje prve inačice igara s razrađenim scenarijima. Raspravljalo se i o Priručniku za nastavnike kao jednom od intelektualnih proizvoda ovoga projekta (uz scenarije poučavanja i igre).

 

Svi sudionici ove prve fizičke aktivnosti zadovoljni su rezultatima rada te se već pripremaju za idući zajednički susret u Osijeku krajem rujna do kada će se doraditi svi intelektualni proizvodi revidirani na ovim radionicama.

 

 

Ovim aktivnostima Hrvatsku su predstavljali timovi Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku – Odjel za matematiku, Elektrotehničke i prometne škole Osijek, Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab te Agencije za odgoj i obrazovanje, s ukupno 12 sudionika. Našu školu predstavljali su Damir Paparić, profesor matematike i ravnatelj škole te Aleksandra Brmbota, profesorica matematike. Više o projektu pročitajte na službenim stranicama projekta: ili na facebook stranici projekta.

Pročitano 446 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1