logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 25 Lipanj 2022 13:21

Silvia i Heinz Raiber – ljubav prema Rabu kroz tri generacije

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Silvia i Heinz Raiber – ljubav prema Rabu kroz tri generacije Foto: TZ grada Raba

Supružnici Silvia i Heinz Raiber iz Beča, na Rab su po prvi puta stigli krajem 70-ih godina i tada su odsjeli u hotelu Imperial. Premda je hotel bio na odličnoj lokaciji, oni ipak nisu bili potpuno zadovoljni, te su u idućim godinama potražili novi smještaj.

 

Kako su od hotela Imperiala svakodnevno prolazili šetnicom pored parka Komrčar do gradskog kupališta Škver i taxi brodica kojima su otići do poluotoka Frkanj, putem su ugledali kuću koja im se svidjela. Bila je to obiteljska kuća gospođe Anđele Faflja. Upoznali su se, razmijenili adrese i, kako je to tada bilo uoobničajeno, pismima nastavili komunikaciju.

 

Idućeg ljeta Raiberovi su stigli u Palit, ali kuću u kojoj su namjeravali odsjesti nikako nisu mogli pronaći. Naime, obitelj Faflja u međuvremenu je podigla potkrovlje i tako promijenila izgled svoje kuće, no zagonetka je na kraju razrješena na obostrano zadovoljstvo pa su Silvia i Heinz te 1986. godine prvi gosti Fafljinih u njihovom novouređenom potkrovlju.

 

Kao i brojni drugi dugogodišnji gosti, Silvia i Heinz svoju su ljubav prema Rabu prenijeli na svoju djecu, koja sada na Rab dolaze s trećom generacijom.

Pročitano 577 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1