logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 08:59

Annemarie i Josef Fegg - ambasadori rapskog turizma i vjerni gosti gospođe Zorke Kaštelan

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Annemarie i Josef Fegg - ambasadori rapskog turizma i vjerni gosti gospođe Zorke Kaštelan Foto: Ivica Hodak

Oni su te, pomalo daleke 1976., krenuli na svoje bračno putovanje ne odlučivši čvrsto gdje će im biti odredište. Mislili su, kazali su nam u srdačnom razgovoru, da će se možda zadržati negdje u Sloveniji ili Italiji, ali vozeći se automobilom i ne razmišljajući puno, našli su se ubrzo na Jadranskoj magistrali, zastali na trenutak u Senju, a tamo su im predložili da produže magistralom do Jablanca i da se kratkom trajektnom plovidbom prebace do otoka Raba.

 

Stigli su tako, posve neplanirano, do Raba, odsjeli u hotelu Internacionalu i već te prve noći doživjeli razočaranje, jer im je zbog nekih kvarova na vodovodnim instalacijama poplavila hotelska soba. Malo je nedostajalo da se već idućeg jutra ne vrate kući u Bavarsku.

 

Ipak, prihvatili su prijedlog rukovodećeg osoblja tadašnjeg Ugostiteljskog poduzeća Imperial i već slijedeću noć proveli u hotelu Caroliona u Suhoj Punti.

 

Možda su baš ta poplava i preseljenje u Carolinu bili presudni da se zaljube u otok Rab na koji su nastavili dolaziti redovito i svih narednih godina mijenjajući u početku svoje domaćine, sve dok prije 30 godina nisu odsjeli u domaćinstvu gospođe Zorke Kaštelan u Barbatu. Gospođi Zorki su se kasnije u ulozi domaćina priključili i njezina nevjesta Adrijana i sin Damir. Postali su tako ne samo vjerni gosti Raba već stalni gosti i veliki prijatelji obitelji Kaštelan.

 

Na prijem u Ured Turističke zajednice grada Raba došli su pratnji Zorkinog sina, njihovog domaćina Damira Kaštelana.

 

Iz onoga što smo o njima doznali u kraćem razgovoru možemo slobodno reći da se radi o pravim ambasadorima rapskog turizma. U tih 30 i više godina dolazaka, Annemarie i Josef su prema otoku Rabu usmjerili brojne prijatelje iz Njemačke, pomažući pritom mnogima od njih da na Rab i s Raba – zahvaljujući svojem manjem ugostiteljskom objektu u Bavarskoj – putuje u dvije etape.

 

Doznali smo i to da je gospodin Josef i vrsni glazbenik, član sastava "Hochstaufner Buam" koji je osnovan daleke 1967. godine i s kojim je, osim u državama njemačkog govornog područja, gostovao i u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji i SAD-u.

 

Namjera im je i dalje redovito, najmanje dvaput godišnje, dolaziti na odmor na Rab, kao što to čine posljednjih godina, a s vremenom, redovitim gostima Raba postala su i njihova djeca i unučad.

 

Plaketu zahvale za dugogodišnju vjernost Rabu, uz prigodne poklone, bračnom paru Fegg uručio je voditelj marketinga TZG-a Raba Luka Perčinić.

Pročitano 742 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1