Home Vijesti Annemarie i Josef Fegg – ambasadori rapskog turizma i vjerni gosti gospođe Zorke Kaštelan

Annemarie i Josef Fegg – ambasadori rapskog turizma i vjerni gosti gospođe Zorke Kaštelan

0
Annemarie i Josef Fegg – ambasadori rapskog turizma i vjerni gosti gospođe Zorke Kaštelan

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Stigli su tako, posve neplanirano, do Raba, odsjeli u hotelu Internacionalu i već te prve noći doživjeli razočaranje, jer im je zbog nekih kvarova na vodovodnim instalacijama poplavila hotelska soba. Malo je nedostajalo da se već idućeg jutra ne vrate kući u Bavarsku.

Rab danas oglas

 

Ipak, prihvatili su prijedlog rukovodećeg osoblja tadašnjeg Ugostiteljskog poduzeća Imperial i već slijedeću noć proveli u hotelu Caroliona u Suhoj Punti.

 

Možda su baš ta poplava i preseljenje u Carolinu bili presudni da se zaljube u otok Rab na koji su nastavili dolaziti redovito i svih narednih godina mijenjajući u početku svoje domaćine, sve dok prije 30 godina nisu odsjeli u domaćinstvu gospođe Zorke Kaštelan u Barbatu. Gospođi Zorki su se kasnije u ulozi domaćina priključili i njezina nevjesta Adrijana i sin Damir. Postali su tako ne samo vjerni gosti Raba već stalni gosti i veliki prijatelji obitelji Kaštelan.

 

Na prijem u Ured Turističke zajednice grada Raba došli su pratnji Zorkinog sina, njihovog domaćina Damira Kaštelana.

 

Iz onoga što smo o njima doznali u kraćem razgovoru možemo slobodno reći da se radi o pravim ambasadorima rapskog turizma. U tih 30 i više godina dolazaka, Annemarie i Josef su prema otoku Rabu usmjerili brojne prijatelje iz Njemačke, pomažući pritom mnogima od njih da na Rab i s Raba – zahvaljujući svojem manjem ugostiteljskom objektu u Bavarskoj – putuje u dvije etape.

 

Doznali smo i to da je gospodin Josef i vrsni glazbenik, član sastava “Hochstaufner Buam” koji je osnovan daleke 1967. godine i s kojim je, osim u državama njemačkog govornog područja, gostovao i u Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Hrvatskoj, Francuskoj, Italiji i SAD-u.

 

Namjera im je i dalje redovito, najmanje dvaput godišnje, dolaziti na odmor na Rab, kao što to čine posljednjih godina, a s vremenom, redovitim gostima Raba postala su i njihova djeca i unučad.

 

Plaketu zahvale za dugogodišnju vjernost Rabu, uz prigodne poklone, bračnom paru Fegg uručio je voditelj marketinga TZG-a Raba Luka Perčinić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime