logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 27 Lipanj 2022 09:30

Hildegard i Wolfgang Harz – ni s devedeset godina ljubav prema Rabu ne jenjava

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Hildegard i Wolfgang Harz – ni s devedeset godina ljubav prema Rabu ne jenjava Foto: Ivica Hodak

Iako se te, sada doista davne, 1957. godine, prema jugu Europe uputila sa svojim prijateljima iz poslovnih razloga, tada mlađahna Hildegard došla je na Rab neplanirano i zaljubila se u njega na prvi pogled.

 

„Za tu ljubav 'krivim' plovidbu brodskom linijom (prugom) na relaciji Rijeka – Dubrovnik“, napomenula je gospođa Hildegard i dodala – „Iskrcala sam se tada s prijateljima u rapskoj luci i moji su se planovi u potpunosti izmijenili. Nastavila sam dolaziti na Rab i nakon udaje, s prvim suprugom i naše dvoje djece. Nešto kasnije nastupio je manji zastoj u dolascima na Rab. Naime, s drugim suprugom Wolfgangom četiri godine za redom ljetovala sam u Crikvenici, a onda smo na moje inzistiranje 1971. oboje stigli na Rab i od tada ostali njegovim vjernim gostima, do te mjere da nismo prestali dolaziti niti tijekom svih godina vašeg Domovinskog rata“, rekla nam je ova vitalna devedesetgodišnjakinja.

 

Osim njih dvoje, na Rab redovito dolaze i njihova djeca iz prvih brakova kao i djeca koju su dobili u svojem braku. Inače, Harzovi su i stalni gosti i prijatelji gospođe Ružice Orel u Banjolu u čijoj pratnji su i stigli na prijem u Ured TZ grada Raba.

 

Plaketu zahvale uz prigodne poklone, koji su ih veoma obradovali, u ima TZ grada Raba uručio im je Luka Perčinić.

Pročitano 595 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1