logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 01 Srpanj 2022 09:22

Hildegard i Erwin Grannas na Rab su prvi puta došli 1963. u VW bubi i vozeći se legendarnim Ćutinom

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)

Gospođa Hildegard i njezin suprug Erwin Grannas iz njemačkog grada Krefelda u blizini Duseldorfa, prvi su puta na Rab došli davne 1963, poslušavši zanimljivu i sasvim slučajnu preporuku. Naime gospodin Grannas u mladosti je igrao nogomet u lokalnom klubu u Krefeldu, pa je tako nakon jednog treninga na večeri u obližnjem restoranu, s još dvojicom suigrača pričao o tome gdje bi mogli na odmor.

 

Čuvši njihov razgovor, vlasnik restorana preporučio im je otok Rab, kao mjesto koje trebaju svakako posjetiti. I zaista prijatelji su poslušali savjet i te davne 1963. po prvi puta došli na Rab.

 

Gospođa Hildegard se, u kraćem srdačnom razgovoru u Uredu TZ grada Raba, prisjetila kako su na to prvo putovanje krenuli legendarnom VW bubom te kako je to, baš kao i plovidba jednako tako legendarnim Ćutinom, ribarskim brodom preuređenim u trajekt, za njih bila prava avantura.

 

Rab i posebno starograska jezgra prirasla im je srcu odmah kod prvog susreta. Vrlo rado se prisjećaju svih svojih domaćina. U početku su boravili kod gospodina Bepa Sandalića, pa kod gospođe Ajke Pezelj, a nakon toga i kod Marijana Javorana - Cica, a od 1988. godine borave na adresi Ivana Rabljanina 15, kod obitelji Vladimira Debelića.

 

Kajakom oplovila Frkanj i Kalifront

Sedamdesetih i osamdesetih godina imali su i gliser kojim su istražili čitav akvatorij Raba, ali i obližnjih otoka, a gospođa Hildegard je bila jedna od prvih koja je na Rab dovela morski kajak te je sa njime proveslala sve uvale Frkanja i Kalifronta. To isto radi i dan danas, odnosno svakog dana svojim kajakom vesla na kupanje od grada do zelenog poluotoka Frkanja i u poslijepodnevnim satima natrag prema gradu.

 

Naravno, Hildegard i Erwin prenijeli su svoju ljubav prema Rabu i na svoju djecu koja također vrlo rado s roditeljima dio svojih godišnjih provedu na Rabu.

 

Na dodjeliu plakete vjernim i dugogodišnjim gostima u Ured Turističke zajednice grada Raba, s obitelji Grannas, kao predstavnik domaćina, došla je i gospođa Mirjana Debelić.

Pročitano 1146 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1