Home Vijesti Već četiri generacije obitelji Spanring redovno dolaze na Rab

Već četiri generacije obitelji Spanring redovno dolaze na Rab

0
Već četiri generacije obitelji Spanring redovno dolaze na Rab

Foto: Foto: TZG Raba

 

Prisjetili su se tog dugog putovanja autobusom do Rijeke i dalje brodom do Raba. Kažu, bilo je to putovanje u nepoznato, ali koje ih je obilježilo za cijeli život, jer od te godine neprestano posjećju i vraćaju se Rabu, i to minimalno dvaput godišnje.

Rab danas oglas

 

U početku Spanringovi su stanovali kod obitelji Debelić, vlasnika današnjeg restorana Dado u Banjolu koji tada još nije ni postojalo, pa kod gospođe Bepine, nakon koje su se preselili kod obitelji Mirka Keka, tada poznatog rapskog turističkog djelatnika. Preko gospodina Mirka, došli su i do svojeg današnjeg domaćina, gospodina Christiana Keka, kod čijih je roditelja obitelj Spanring počela dolaziti 1979. godine.

 

Ne žele ni zamisliti svoj odmor bez Raba i svojih domaćina

Osim supružnicima Spanring, plaketa je uručena i njihovom sinu Manfredu kojeg su na Rab prvi puta doveli još 1972. godine kada je bio malo dijete. Manfred od tada pa do današnjih dana neprekidno dolazi na Rab, kojeg doživljava svojim domom i uz kojeg ga vežu prekrasne uspomene iz djetinjstva, mađu ostalim i one s dječačkog druženja sa svojim današnjim domaćinom Christianom, sa zajedničkih odlazaka brodom na kupanje, ribarenje, a u mladalačkoj dobi i u noćne izlaske.

 

Prema Manfredovim riječima, njegovi roditelji, ali i on sa svojom suprugom i obitelji, djecom, a sada već i unucima, izrazito su povezani sa svojim domaćinima i ne žele ni zamisliti svoj odmor bez Raba.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime