Home Vijesti KORINA JUREŠA s hrvatskom vaterpolo reprezentacijom U19 ušla u četvrtfinale EP u izraelskoj Netanyi

KORINA JUREŠA s hrvatskom vaterpolo reprezentacijom U19 ušla u četvrtfinale EP u izraelskoj Netanyi

0
KORINA JUREŠA s hrvatskom vaterpolo reprezentacijom U19 ušla u četvrtfinale EP u izraelskoj Netanyi

Foto: Photo: Total Waterpolo/ Luiza Moraes | Korina u obrambenoj akciji

 

I premda je odrasla u Rijeci, Korina Jureša čvrstim je obiteljskim sponama vezana za otok Rab. Plivati je naučila na Puntici u Barbatu, a danas eto, i kad je ozlijeđena, zabija za žensku U19 vaterpolo reprezentaciju Hrvatske

Rab danas oglas

Trenira, naravno, svaki dan u večerenjim satima, u odličnim uvjetima bazena Kantrida. U sezoni 2017. pomogla je i kadetkinjama Vaterpolo kluba Marsonia iz Slavonskog Broda na kadetskom prvenstvu Hrvatske.

 

Uskoro stiže i poziv u hrvatsku žensku reprezentaciju što ju je jako razveselilo. Sa svakim pripremama, svakim novim susretom, međunarodnim ogledom, strast prema ovom sportu i ozbiljnost kojom mu pristupa samo su rasli. Voda je jednostavno Korinin medij, tu se osjeća najbolje, voli nadmetanje, a vaterpolo je energična igra, ispod vode odvija se prava borba.

 

Korina  (prva s desna) u društvu suigračica

 

I premda je odrasla u Rijeci, Korina Jureša čvrstim je obiteljskim sponama vezana za otok Rab. Plivati je naučila na Puntici u Barbatu, a danas eto, i kad je ozlijeđena, zabija za žensku U19 vaterpolo reprezentaciju Hrvatske o kojoj ćete još puno čuti, jer izvrsne su to djevojke koje napreduju iz dana u dan i samo im je nebo granica. Korina je, želimo to posebno naglasiti, i prvo dijete koje je otplivalo poznati Krešin maraton od Vodenče do Dolina i natrag te je svojim primjerom animirala druge. Za svojih ljetnih boravaka na Rabu znala je odigrati i poneku utakmicu s dečkima u rapskoj divljoj vaterpolo ligi, nije joj to predstavljalo nikakav problem.

 

A čemu sav ovaj uvod, pa jednostavno zato što se U19 vaterpolo reprezentacija Hrvatske, u kojoj naša Korina igra važnu ulogu, pobjedom nad ekipom Portugala (11:8), plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se igra u izraelskom gradu Netanyi. Drugim riječima hrvatska ženska reprezentacija do 19 godina, dospjela je među 8 najboljih sastava na Starom kontinentu!

 

Iz bolnice u bazen!

Hrvatska je u utakmici protiv Portugala bila kompletna jer se u igru se nakon ozljede vratila Iva Rožić, a svoju spremnost da stisne zube i zaigra pokazala i Korina Jureša. Naime, još večer prije utakmice s Portugalom, doznajemo iz izvješća Hrvatskog vaterpolo saveza, Korina je bila u bolnici, za svaki slučaj je snimljeno bolno stopalo jer je postojala bojazan od mogućeg loma koje manje kosti. Pregled u bolnici je utvrdio da loma ili napuknuća srećom nema. Ujutro, na dan utakmice, Korina je još osjetila manje bolove, no ne i u vodi. Normalno je trenirala i izrazila želju za nastupom. Spremnost i želju je kasnije dodatno obogatila svojim golovima.

 

Što se samog tijek utakmice tiče, niti jednog trenutka Portugalke nisu vodile, ali su uspijevale utakmicu držati u rezultatskoj neizvjesnosti prve dvije četvrtine. Hrvatska je nakon prvih 16 minuta vodila 5:4. U trećoj četvrtini se iskazala kvaliteta i snaga debelo na strani naših djevojaka. S tri pogotka (Jureša, M. Burić i Crnički), Hrvatska je povela 8:4 uoči zadnje dionice i riješila praktički pitanje pobjednica.

 

Protiv Španjolske se ipak nije moglo

Ipak protiv Španjolki, izrazitih favoritkinja Europskog prvenstva u Netanyi, koje su u svojoj skupini osvojile prvo mjesto uvjerljivo pobijedivši redom – Srbiju 26:2, Tursku 27:2, Rumunjsku 19:4 i Izrael 17:5, nije se moglo. Već u prvoj četvrtini razriješena je svaka dvojba, neizvjesnost o pobjednicama ovog susreta, ako je nje i bilo uoči utakmice. No, naše će djevojke, sigurno smo, znati izvući korist i iz ovakve utakmice i poraza u četvrtfinalu, jer svaka utakmica, pa i ona s najtežim, najjačim suparnicama zapravo je sjajan trening, prilika za stjecanje iskustva. Hrvatska će tako nastaviti nadmetanje u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta, a sljedeću utakmicu naše djevojke igraju već ove nedjelje. Suparnik je Francuska, sastav znan još iz skupine (16:13 za Francuskinje). Utakmica je na rasporedu od 16.30 sati po hrvatskom vremenu.

 

Kako bilo da bilo, već ulazak mladih Hrvatica u krug 8 najboljih reprezentacija Europe, uspjeh je za sebe, na kojemu čestitamo i djevojkama i stručnom stožeru reprezentacije, a mi ćemo onako lokalpatriotski još uputiti velike čestitke našoj Korini, odvažnoj djevojci s kapicom broj 8 i njezinim roditeljima! Do skorog viđenja na Puntici.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime