Home Vijesti Rapski učenici na velikoj životnoj raskrsnici primili nagrade Grada Raba za svoje dosadašnje uspjehe u obrazovanju

Rapski učenici na velikoj životnoj raskrsnici primili nagrade Grada Raba za svoje dosadašnje uspjehe u obrazovanju

0
Rapski učenici na velikoj životnoj raskrsnici primili nagrade Grada Raba za svoje dosadašnje uspjehe u obrazovanju

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Uz same učenike, njihove razrednice te ravnatelje ovih dviju obrazovnih ustanova na otoku, na malenu svečanost dodijele zasluženih priznanja pozvani su bili i roditelji.

Rab danas oglas

 

Hrabro dalje kroz život i obrazovanje

Gradonačelnik Nikola Grgurić je zajedno sa savjetnicom za društvene djelatnosti u Gradu Rabu, Brankom Staničić Kuparić, te savjetnicom za odnose s javnošću i protokol, Irenom Ivić, od srca čestitao svim nagrađenim učenicima na postignutom uspjehu tijekom svih godina školovanja, na zaboravivši pritom čestitati i njihovim razrednicama, ravnateljima te ostalim nastavnicima i djelatnicima obiju škola, ali i roditeljima koji doista imaju razloga biti ponosni na svoju djecu. Grgurić je kazao kako je uvjeren da je ovo tek dio njihovog puta prema jednako kvalitetnim postignućima u daljnjem tijeku školovanja, poželjevši im da uzdignute glave i s osmjehom na licu nastave hrabro koračati dalje kroz život.

 

Naime, Grad Rab prigodno nagrađuje one učenice i učenike koji su na kraju tekuće nastavne godine završili osnovnoškolsko, odnosno srednjoškolsko obrazovanje, uz preduvjet da su postigli odličan uspjeh tijekom svih godina školovanja.

Danas je tako medaljone iz ruku gradonačelnika primilo dvadeset i dvoje donedavnih osnovnoškolaca: Damjan Kaštelan, Larissa Ribarić, Maja Buza, Nikola Debelić, Klara DebelićEni Kordić, Stefanie Ivić, Tea Karnaš, Adrijana Pahljina, Lorena Pahljina, Dino Beg, Stipe Boban, Nika Šerkinić, Isabella Dumić, Roko Faflja, Nika Tadić, Anamari Batistić, Tonka Hodak, Maro Renić, Linda Šimićić, Sindi Šimičić i Marija Tariba. Njihove razrednice od 5. do 8. razreda bile su profesorice Gordana Ćuk-Ribarić, Nada Pereza-Profaca, Edita Sušić-Duzić i Lući Vrtodušić.

Učenici Srednje škole Markantuna de Dominisa – smjer opća gimnazija, njih šest, koji su uz odličan uspjeh tijekom osnovnoškolskog obrazovanja bili jednako tako odlični i tijekom sve četiri godine srednje škole, zavrijedili su i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 kuna, a njihova imena su: Stela Fafanđel, Emma Jureša, Mario Kuparić, Ana Paparić, Lorena Pende i Marta PuljarMatić. Njihova je razrednica do 3. razreda bila prof. Aleksandra Brmbota, a završnu 4. godinu u ulozi razrednice s njima je provela prof. Margarita Čutul.

 

Želja da se jedom vrate na svoj otok 

Na poziv gradonačelnika Grgurića, učenicima su se zatim kraćim govorima obratili ravnateljica OŠ Ivana Rabljanina Rab Anamari Šarin i Damir Paparić, ravnatelj SŠ Markantuna de Dominisa Rab.

Ravnateljica Šarin zahvalila je nagrađenim učenicima što su svojim radom i zalaganjem kroz proteklih osam godina, svoja imena upisali na najljepše stranice povijesti rapske osnovne škole. Poželjevši im svako dobro u daljenjem životu i obrazovanju, poručila im je kako vjeruje da će gdjegod pošli nastaviti kvalitetno predstavljati i školu i otok Rab, upijajući pritom nove spoznaje i dajući na polju obrazovanja uvijek svoj maksimum.

Po prvi puta u ulozi ravnatelja, generaciji najuspješnijih srednjoškolaca koja je završila svoje obrazovanje na Rabu, obratio se i prof. Damir Paparić, poručivši im da se sada nalaze na velikoj životnoj raskrsnici u kojoj u potpunosti postaju odgovorni za svoje odabire i da im je pritom samo nebo granica. – “Moja želja je da se svi vi jednom vratite na svoj Rab, da volite ovaj otok i da taj vaš povratak bude zalog i našoj sreći i zadovoljstvu. Čestitam vam na uspjehu koji je prvenstveno rezultat vašeg truda, a koliko je on stvaran pokazuje i preliminarni uvid u rezultate državne mature koja, kada je u pitanju rapska srednja škola, nikada nisu bili bolji, – poručio je Paparić.

 

Gospođa Branka Staničić Kuparić također je od srca čestitala učenicima na postignutom uspjehu, podsjetivši ih da, kao potencijalni kandidati za stipendiranje od strane Grada Raba, negdje oko 15. listopada obrate pažnju na nove informacije o stipendijama koje će biti objavljene na web stranicama Grada Raba.

 

Nakon završene podjele medaljona i nagrada, te zajedničkog fotografiranja, druženje je nastavljeno na terasi u atriju Kneževog dvora.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime