logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 16 Srpanj 2022 08:49

U Loparu ponovo svečano na primanju za dvoje dugogodišnjih stalnih gostiju

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Jučer je u vijećnici Općine Lopar upriličen svečani prijam za dvoje dugogodišnjih stalnih gostiju, gospodina Cirila Janeza Zrneca iz Slovenije i gospođe Brigitte Zavlacky iz Austrije.

 

Punih 60 godina kampiranja u Loparu

Gospodin Zrnec dolazi u Lopar od 1962. godine, što znači punih 60 godina. Najprije je kampirao u malenom kampu u Borićima (ispod današnjeg restorana San Marino Sunny Resorta), a od 1968., kada se otvorio autokamp San Marino, svoj godišnji odmor svake godine provodi upravo u njemu.

 

 

U zanimljivom razgovoru dalo se primjetiti da g. Zrnec poznaje toliko mnogo žitelja Lopara i gostiju autokampa baš kao da se ovih 60 godina nije ni vraćao u Sloveniju. S velikim zadovoljstvom prepričava brojne dogodovštine, svoju zaljubljenost u rapsku prirodu i ovdašnje ljude, a posebno ga veseli vidljivi napredak destinacije od osnutka Općine Lopar.

 

Primjetan napredak Lopara u svim segmentima

Gđa. Zavlacky je u Lopar prvi puta došla 1968. godine i od tada je redoviti posjetitelj Lopara svake godine, osim dvije godine za vrijeme Domovinskog rata. Najprije je sa suprugom i djecom boravila u obiteljskom smještaju na zapadnoj strani Lopara, a potom su godinama bili gosti autokampa San Marino. Zbog bolesti supruga u periodu od 2004.-2017., također su boravili u obiteljskom smještaju, a nakon smrti supruga, zadnjih nekoliko godina ponovo sa svojom djecom i unucima boravi u kampu. I ona također pohvaljuje napredak u svim segmentima, a osobito pohvaljuje nove sanitarne čvorove i označene lokacije za kupanje sa psima, iako se, kako kaže, brojni vlasnici ljubimaca toga ne pridržavaju.

 

 

Ugodno prisjećanje na brojne lijepe trenutke trajalo je gotovo dva sata, a trajalo bi i puno duže da nije bilo daljnjih poslovnih obaveza.

 

Priznanja i prigodne poklone, uz želju da još dugo posjećuju naš Lopar, predali su pročelnica JUO Općine Lopar, Manuela Ivanić, te direktor TZO Lopar, Marin Mušćo.

Pročitano 666 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1