Home Vijesti Obavijest o posebnoj regulaciji prometa tijekom fjerskog razdoblja od 25. do 27. srpnja 2022.

Obavijest o posebnoj regulaciji prometa tijekom fjerskog razdoblja od 25. do 27. srpnja 2022.

0
Obavijest o posebnoj regulaciji prometa tijekom fjerskog razdoblja od 25. do 27. srpnja 2022.

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA

Na dijelu prometnice od ulaska u grad (kružni tok kod školske sportske dvorane) do Vele rive, prometovanje će biti zabranjeno te će ga regulirati policija prema sljedećem rasporedu:

  • u ponedjeljak, 25. srpnja 2022. godine – od 18 h do 01 h
  • u utorak, 26. srpnja 2022. godine – od 18 h do 01 h
  • u srijedu, 27. srpnja 2022. godine – od 18 h do 03 h
Rab danas oglas

 

PROMJENA MJESTA PRISTAJANJA KATAMARANA

Mjesto pristajanja katamarana koji plovi na državnoj brzobrodskoj liniji Novalja – Rab – Rijeka i obratno, privremeno će biti na gatu Pumpurela u luci Rab, i to s vanjske strane gata. Privremeno pristajanje započet će 25.07.2022. godine i trajat će do 27.07.2022. godine, uključujući i taj dan.

– „Kako bi spriječili stvaranje „čepa“ u vrijeme dolaska katamarana na prometnici na kojoj je u to vrijeme na snazi zabrana prometovanja, Grad Rab je uz podršku Županijske lučke uprave Rab i Jadrolinije d.d. inicirao privremenu izmjenu mjesta pristajanja katamarana na gatu Pumpurela u luci Rab. Na ovaj smo način nastojali dodatno osigurati prohodnost prometnice unutar samog centra grada budući da nakon dvije godine prisilne pauze očekujemo veliki broj sudionika i posjetitelja, a njihova nam je sigurnost najbitnija“ objasnio je ovu odluku ispred glavnih organizatora gradonačelnik Nikola Grgurić.

 

POJAČAN VOZNI RED „RAB-LINEA“

Morska lokalna linija „RabLine“ koja povezuje mjesta Barbat i Banjol s gradom Rabom, od 20.7.2022. godine prometovat će prema ljetnom plovidbenom redu, ali s dvije dodatne linije. Na inicijativu organizatora Rabske fjere, a u cilju rasterećenja prometnica i parkirališta u širem gradskom centru, posjetitelji će imati mogućnost dolaska na manifestaciju i natrag morskim putem, po cijeni od pristupačnih 20 kuna po osobi (djeca do 3 godine starosti ne plaćaju kartu). Dodatne linije bit će u opticaju do 20.8.2022. godine.

Isto tako, na raspolaganju je i taxi boat usluga kao još jedna od mogućnosti dolaska u centar grada uz izbjegavanje gužvi u cestovnom prometu i na parkiralištima.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime