Home Vijesti Klapi “SOZAL” nagrada publike KIK FESTA u Buzetu

Klapi “SOZAL” nagrada publike KIK FESTA u Buzetu

0
Klapi “SOZAL” nagrada publike KIK FESTA u Buzetu

Foto: RabDanas

Naše su „Sozalke“ u petak, u natjecanju ženskih klapa, izvedbama skladbi „Mornarova žena“ i „Moj je dragi šal va Ameriku“ osvojila srca publike i pa im je zasluženo i pripala njihova nagrada, a taj je uspjeh tim veći kad se zna da osim ženske klape Sozal iz Raba, nastupile su još i klape Kamelija iz Opatije, Kastav, Teranke iz Pule, Rožice iz Šapjana, Bona Forma iz Krka, Teha iz Cresa, Trsat iz Rijeke, Hreljin i Le Parentine.

{gallery}Sozal KIK fest Buzet{/gallery}

Rab danas oglas

U subotu u oštroj konkurenciji muških klapa zabilježen je i uspješan nastup muške klape „Rab“, koja je izvela skladbe „Kada jednom ovom zafalim se tilu“ i „Murtelica, lipo cviće“. Pored klape Rab na 19. KIK Festu u Buzetu u muškoj su konkurenciji nastupile još i klape Kastav, Vinčace iz Novog Vinodolskog, Lungomare iz Umaga, Pinguentum iz Buzeta, Tić iz Triblja, Reful iz Kukuljanova, Skalin iz Matulji, Bukaleta iz Pazina i Boškarin iz Huma.

Ovu manifestaciju organizira POU “Augustin Vivoda” Buzet, a suorganizator je Hrvatsko društvo skladatelja HDS – ZAMP koji KIK Fest sufinancira iz sredstava prikupljenih od javnog izvođenja narodnih umjetničkih tvorevina u izvornom obliku, a koja se sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata tradicijske glazbe.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime