Home Vijesti Klapa Krijanca nakon finala u Omišu – Nezaboravno iskustvo koje nas motivira da i dalje idemo istim tempom, ponizno i hrabro!

Klapa Krijanca nakon finala u Omišu – Nezaboravno iskustvo koje nas motivira da i dalje idemo istim tempom, ponizno i hrabro!

0
Klapa Krijanca nakon finala u Omišu – Nezaboravno iskustvo koje nas motivira da i dalje idemo istim tempom, ponizno i hrabro!

Foto: Klapa Krijanca

 

Bilo je to prije svega postignuće skupine samozatajnih i vrijednih momaka, koje je izniknulo iz njihove čiste ljubavi prema klapskoj pjesmi, a to se doista moglo vidjeti na njihovim licima, u čistoći vođenja glasova, u načinu na koji su slušali jedni druge i kako su znalački pleli svoje dionice u moćne polifone fraze, smirujući ih u dinamičkim tjesnacima i žesteći ih tamo gdje se snaga klapskih glasova morala iskazati u svoj svojoj punini.

Rab danas oglas

 

Polufinalna večer raspršila je i onu posljednju sumnju u domete Klape Krijanca, a našu sedmoricu odvažnih, upravo je taj polufinalni nastup ponajviše motivirao na dodatno “glancanje” detalja kako bi u finalnoj večeri dali svoj maksimum.

 

Tonči, Sebastian, Joško, Nino, Nereo, Josip i Sanjin 

 

Sada kada je san dosanjan, kada je finale FDK Omiša pokazalo da Krijanca doista zavrijeđuje biti među moćnom desetkom naših najboljih klapskih sastava, s osvojenim osmim mjestom i izuzetnim finalnim nastupom, red je da i momke pitamo za njihov opći dojam:

– “Osim nezaboravnog iskustva na kultnoj pozornici Omiškog festivala, cijeli vikend će ostati urezan u pamćenje svakoga od nas. Od neizostavnih šala u kombiju, zajedničkih ručkova, večera, kavi, pa do nervoznih iščekivanja tonskih probi i nastupa. Svakako ćemo se sjetiti i nenamjernih gafova na legendarnoj “Žižuli”, mjestu okupljanja klapa nakon nastupa, kada smo ne znajući sjeli za stol direkcije FDK Omiš i naravno pojeli poljički soparnik. Nije bilo namjerno, ali opet dobro da se dogodilo nakon službenog nastupa i ocjenjivanja. Uredno smo im vratili svoj soparnik” – govore nam uz smijeh. “Također ćemo se sjećati i kontakata sa svim ostalim klapašima koji su bili u finalu, kao i s članovima žirija koji su osjetili potrebu doći i podijeliti s nama prve dojmove nakon nastupa. Bilo je to zaista jedno nezaboravno iskustvo koje nas motivira da i dalje idemo istim tempom, ponizno i hrabro, vježbajući kao i do sada. Hvala svima na predivnim porukama podrške, na praćenju našeg uspjeha te našim suprugama i curama koje su nam osim ogromne podrške napravile u nedjelju i fenomenalan doček.”

 

Doček na Rabu u krugu najmilijih

 

Članovi klape nastojali su u svojoj izjavi sabrati i svu onu zahvalnost koju osjećaju prema svojem voditelju i prijatelju Sveti Popoviću:

– “Sveto je iz nekog razloga poslan na ovaj otok, nešto mu je valjda unutar njega samoga reklo da krene na put, da dođe do nas i da se uvjeri da na Rabu može postojati klapa nalik onima koje su djelovale u neka stara dobra klapska vremena. Samom najavom Svetinog dolaska na Rab, Krijanca je bila u ekstazi i u neopisivom iščekivanju. Neke su se stvari u bitnome promijenile, iskristalizirale, ali Krijanca je, čak i bez pjevača, vjerovala Sveti i njegovom vodstvu. Sve je ubrzo ipak sjelo na svoje mjesto i počela se stvarati naša klapska zajednica najprije s devet, pa osam, pa sedam ljudi koji su mu vjerovali u potpunosti i koji ga nastavljaju slijediti u svemu onome dobrome što radi za nas i s nama. Dok smo pjevali prvu pjesmu onako ogoljeni na pozornici, imali smo osjećaj da je Sveto tu ispred nas, da nas bodri, da nam pokazuje gdje, šta i kako treba napraviti neku frazu, crescendo, forte, piano… Počeli smo uživati u pjesmi, doživjeli smo nešto što je teško opisati riječima, kao da je nešto živo ušlo među nas, nešto što je zakotrljalo kotačić i dalo nam neki čarobni impuls za guštanje u pjesmi. To nešto živo ostalo je tu u nama, u našim glavama. Kako bilo da bilo, predivno je imati Svetu Popovića za voditelja, predivno je biti njegov prijatelj i upijati to njegovo znanje i energiju koju tako vješto prenosi na sve nas”, poručuju iz Krijance.

 

Momci iz Krijance, skromni kakvi jesu, od srca zahvaljuju svojim sponzorima; Imperial Rivieri, Gradu Rabu i Mesnici Pjaca, a mi ćemo na kraju uz čestitke svakome od njih posebno, u ime redakcije portala Rab Danas i Facebooka Rapskog lista, s ponosom istaknuti i njihova imena: Tonči Španjol (prvi tenor), Sebastian Debelić (drugi tenor), Joško Maračić (drugi tenor), Nino Kordić (bariton), Nereo Krunić (bariton), Josip Matušan (bas) i Sanjin Debelić (bas).

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime