logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 22 Srpanj 2022 11:46

Christa i Werner Glas - Tu na Rabu kod svojih domaćina Joška i Silve osjećamo se kao kod svoje obitelji

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U Uredu TZ grada Raba priređen je prijam za još dvoje dugogodišnjih i vjernih gostiju otoka Raba, supružnike Glas iz austijskog grada Klagenfurta.

 

Gospodin Werner Glas na Rab je prvi puta došao 1981. godine i to na preporuku svoje obitelji koja mu je Rab preporučila kao odlično mjesto za odmor. Uvjerili su ga da će mu se Rab sigurno svidjeti, a da je tako i bilo sada svjedoče i minula četiri desetljeća. Naime gospodin Glas se, nakon tog svojeg prvog dolaska, već 41 godinu zaredom vraća Rabu, ali i svojim dragim domaćinima - obitelji Pereza, Jošku i Silvi.

 

A koliko je snažna povezanost obitelji Glas i Pereza, najbolje je svojim riječima izrazio gospodin Werner kazavši da Joška smatra svojim bratom. Zanimljivo je spomenuti i to, kako smo doznali iz kraćeg srdačnog razgovora, da je Werner na Rab stigao čak i prije gospođe Silve Pereza koja se iz svoje rodne Slovenije na Otok sreće preselila nakon udaje za Joška, dakle prije 36 godina.

 

Od 1988. godine s gospodinom Wernerom na Rab dolazi i njegova supruga Christa koja je istaknula da su u Hrvatsku na Rab dolazili i tijekom ratnih godina, a nisu ga zaobišli ni poslijednje dvije godine od kada vlada korona pandemija. Jednostavno znali su kod koga dolaze i da se tu na Rabu mogu osjećati sigurno, baš kao da su kod svoje obitelji.

Pročitano 867 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1