Home Vijesti Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odano dužno poštovanje poginulim Rabljanima za Domovinu

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odano dužno poštovanje poginulim Rabljanima za Domovinu

0
Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća odano dužno poštovanje poginulim Rabljanima za Domovinu

Foto: RabDanas

 

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobove svojih suboraca Krešimira, Slavka, Milana, Gorana, Alda i Željka položilo se cvijeće i zapalile su se svijeće u znak dužnog poštovanja i sjećanja na njihovu žrtvu Domovini koje nikada neće izblijediti. Cvijeće je položeno i na središnje križeve svih mjesnih groblja diljem otoka u spomen na sve one koji su dali svoj doprinos stvaranju slobodne i neovisne Domovine, a na mjesnom groblju susjedne nam Općine delegaciju Grada Raba dočekala je delegacija Općine Lopar na čelu s načelnikom g. Zdenkom Jakucem.

Rab danas oglas

 

Valja spomenuti kako su zapaljene i svijeće koje je u ime Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata Primorsko-goranske županije položio predsjednik HVIDR-a Rab g. Zoran Dumenčić.


Dužnost je svih nas održavati tradiciju obilježavanja važnih datuma hrvatske povijesti, pokloniti se žrtvi heroja koji su izgubili život braneći Domovinu, i što je najvažnije, prenositi na nove generacije sve one vrijednosti za koje su se naši branitelji nesebično borili.


Obilježavanje se nastavlja sutra, organiziranim tradicionalnim odlaskom u Gospić i na Ljubovo, dok će se na sam 5. kolovoza položiti vijenci i zapaliti svijeće na središnji križ Gradskog groblja i u spomen – parku Boškopini, nakon čega će uslijediti Sveta misa za Domovinu u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Završnica obilježavanja očekuje nas u Banjolu, točnije na Artiću gdje sve posjetitelje očekuje pučka fešta povodom 5. kolovoza i blagdana Gospe Snježne – Šištovice, uz zabavni program i gastro ponudu Imperiala managed by Valamar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime