Home Vijesti Delegacija Grada Raba tradicionalno sudjelovala u protokolu obilježavanja 5. kolovoza na ličkom ratištu

Delegacija Grada Raba tradicionalno sudjelovala u protokolu obilježavanja 5. kolovoza na ličkom ratištu

0
Delegacija Grada Raba tradicionalno sudjelovala u protokolu obilježavanja 5. kolovoza na ličkom ratištu

Foto: RabDanas

 

Odmah po dolasku na ličko ratište na kojem je većina rapskih branitelja provela godine ratovanja u Domovinskom ratu, položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen križa na Gradskom groblju Gospić, nakon čega je uslijedio organizirani odlazak na Ljubovo gdje je kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima u VRO „Oluja“ održana Sveta misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Kod spomenika na Ljubovu odana je počast hrabrim braniteljima koji su svoje živote nesebično i trajno utkali u oslobođenje Hrvatske i  stvaranje samostalne i neovisne nam domovine. Vijence su pored delegacije Grada Raba položili članovi obitelji poginulih branitelja u Vojno redarstvenoj operaciji “Oluja” u Zbornom podruju Gospić, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra branitelja g. Tome Medveda državni tajnik Špiro Janović i predstavnik Ministarstva obrane RH bojnik Antonio Tokić, zapovjednik motorizirane bojne Vukovi, predstavnice Udruge udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata LSŽ i Udruge djece poginulih hrvatskih branitelja LSŽ, kao i predstavnici kluba branitelja Z.N.G. 118. brigade HV-a Gospić, braniteljskih udruga Paga i Grada Paga, braniteljskih udruga Grada Rijeke, Općine Lopar, Grada Novalje, Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Općine Karlobag te Grada Gospića.

Rab danas oglas

 

Rabljani su posjetili i nezaobilaznu lokaciju, naselje Ramljani, gdje su na nedavno uređenom Spomen-obilježju svome poginulom, nikad zaboravljenom suborcu, Rabljaninu Slavku Deželjinu, zapalili svijeće i položili cvijeće.

 

Za sve sudionike organizirano je zajedničko druženje i ručak u Pastoralnom centru Župnog ureda Lički Osik, a povratak rapske delegacije predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima.

 

Uspomena na ličko ratište i ovaj izuzetno značajan datum u hrvatskoj povijesti i ove je godine obilježena svečano i dostojansveno, odajući počast svima koji su nam omogućili slobodnu, neovisnu i demokratsku državu, a Rabljani će i dalje, srčano nastaviti davati svoj doprinos u očuvanju ove vrijedne tradicije, da se nikada ne zaboravi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime