Home Vijesti Ljetna škola nogometa MNK Lopar | Futsal na sportskim terenima i na svima znanoj Rajskoj plaži

Ljetna škola nogometa MNK Lopar | Futsal na sportskim terenima i na svima znanoj Rajskoj plaži

0
Ljetna škola nogometa MNK Lopar | Futsal na sportskim terenima i na svima znanoj Rajskoj plaži

Foto: RabDanas

 

Na početku su organizatori računali da će loparska ljetna škola nogometa okupiti najviše 20-ak polaznika, ali polako, svodeći upisne kraju, brojke su iz dana u dan rasle do čak 38 polaznika čime su uvelike nadmašena očekivanja organizatora.

Rab danas oglas

– “Nakon upisa bili smo svjesni da nas očekuje nimalo lagan zadatak. Tada počinje ljetna škola i naši prvi treninzi na kojima se odmah vidjela velika zainteresiranost od strane polaznika što nas je samo učvrstilo u uvjerenju da radimo dobro i da će naš projekt uspjeti. Kad smo pričali o ideji koju sada provodimo želja nam je bila ponuditi djeci ono što mi u njihovoj dobi nismo mogli imati. Vremena su bila takva da nam se nisu pružale takve mogućnosti kakve su njima danas dostupne, no opet treba netko tko će im te mogućnosti na adekvatan način predstaviti. S treninzima u ljetnoj futsal školi nam uz glavnog trenera pomažu i Ivan Pičuljan, Nik Lekaj, Niko Šanić, Antonio Škarić te Leon Lekaj, sve redom naši domaći dečki koji su odlučili svoje znanje i vještine prenijeti na djecu koja borave na području naše Općine te ih tako usmjeriti prema bavljenju sportom, bez obzira bio to nogomet ili neka druga sportska aktivnost. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez našeg glavnog trenera Zvona Pivete koji nam je puno pomogao na početku oko koncipiranja same ideje, a kasnije i oko treniranja. Sve navedeno ne bi imalo nikakvog smisla da nismo dobili čvrstu podršku našeg načelnike Općine Lopar Zdenka Jakuca koji je od prvog dana prihvatio našu ideju te bio uz nas do same realizacije a i za vrijeme provođenja ljetne škole”, kažu predstavnici Malonogometnog kluba Lopar.

 

 

I sljedeće godine

Ljetna škola započela je 27. lipnja 2022.godine te će trajati do 27. kolovoza 2022.godine, a treninzi se održavaju triput tjedno čime je omogućeno svim polaznicima da cijelo ljeto imaju neku svoju obavezu koju moraju ispoštovati prema svojim roditeljima, a i prema sebi.

– “Kad je sve krenulo nismo znali jesmo li ostvarili očekivanja roditelja koji su nam povjerili svoju djecu te ih upisali u ljetnu školu, no uskoro smo dobili povratne informacije o tome da se djeca s treninga vraćaju kući s osmjehom na licu i da radimo posao iznad svih očekivanja, te da smo s našom idejom i podrškom Općine Lopar zaokružili jednu lijepu priču koju ćemo nastaviti i sljedeće godine. Osim treniranja na sportskom terenu uveli smo i treninge na našoj poznatoj Rajskoj plaži što je oduševilo sve prisutne. Time smo htjeli iskoristiti sav potencijal našeg malog mjesta i plaže koju svakodnevno gledamo punu turista. Još jednom se želimo zahvaliti našoj Općini Lopar koja svojom aktivnošću u potpunosti podržava bavljenje sportom te se želimo zahvaliti i našim trenerima koji su prihvatili ovaj rad”, a ujedno i našim sponzorima koji su podržali našu ideju”, kažu organizatori iz MNK Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime