logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 16 Kolovoz 2022 10:29

Nova turnirska pobjeda viteza Ivice Macolića povodom blagdana Velike Gospe

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Nova turnirska pobjeda viteza Ivice Macolića povodom blagdana Velike Gospe Foto: Hrvoje Hodak

Sinoć su, u čast blagdana Vele Gospe, zaštitnice rapske župe, nakon večernje mise i blagoslova u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, članovi Udruge rapskih samostreličara pred brojnim gledateljima na Trgu sv. Kristofora održali tradicionalni viteški turnir u gađanju samostrelom.

 

Nakon kneževog dopuštenja i topovskog pucnja najbolji je, između 13 samostreličara, ponovno bio vitez Ivica Macolić, nedavni pobjednik fjerskog turnira, koji je uz izrečene časti i dodjeljenu medalju od strane kneza rapskoga Vladimira Dumića, kao nagradu za izborenu pobjedu iz ruku rapskog župnika mons. Mladena Mrakovčića primio i zlatni lančić. Drugi po preciznosti bio je vitez Šimun Tomulić, a treći Josip Barčić.


U trenucima dok je časni sud utvrđivao poredak, vadeći strijele iz zajedničkog ciljnog tuljka, na Trgu su nastupile članice plesne sekcije Udruge rapskih samostreličara, a poseban su pljesak i simpatije publike zavrijedile najmlađe kostimirane plesačice.

 

Organizatori i pokrovitelji programa povodom blagdana Velike Gospe bili su Grad Rab, Pučko otvoreno učilište Rab, Turistička zajednica grada Raba i Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Rab.

Pročitano 992 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1