Home Vijesti Dođite na Vodenču i budite dio 12. Krešinog plivačkog maratona za OSI “Srcem protiv barijera”

Dođite na Vodenču i budite dio 12. Krešinog plivačkog maratona za OSI “Srcem protiv barijera”

0
Dođite na Vodenču i budite dio 12. Krešinog plivačkog maratona za OSI “Srcem protiv barijera”

Foto: Krešo i Sivano s novim majicama 12. maratona "Srcem protiv barijera" na terasi u Barbatu

 

Naš zagrebački Rabljanin Krešimir Butković, pokretača maratona i istaknuti borac za prava osoba s invaliditetom, tek je u četvrtak otpušten s poduže hospitalizacije u riječkom KBC-u (Sušak), tako da ipak neće biti u mogućnosti doći do Vodenče. Kako bilo da bilo Krešino je srce sa svima onima koji će sutra zapjeniti more u Barbatskom kanalu, a jučer se u društvu svojeg prijatelja i izdavača Silvana Frančiškovića fotografirao s novom majicom maratona. Naime, prodajom majica s prepoznatljivim logom maratona prikupljaju se sredstva u cilju realizacije planiranih projekata prilagođenih osobama s invaliditetom kako bi im se olakšao pristup društvenom životu zajednice, a sredstva s ovogodišnjeg maratona idu u fond za kupnju dizalice za spuštanje u more na poziciji kupališta u autokampu Padova II.

Rab danas oglas

 

Od samog početka Grad Rab je partner projekta, a uz Grad glavni organizatori su Gradsko društvo Crvenog križa Rab i Udruga Komin, dok su TZG Raba i POU Rab pokrovitelji projekta, a portal Rab Danas i Radio Rab medijski pokrovitelji.

 

Okupljanje je kod rampe na Vodenči u Barbatu u 8 sati, dok start simbolične dionice duž obale na Vodenči kreće u 8.30 sati kada će sudionici već tradicionalno zapjeniti more u kojemu smo svi jednaki i na taj način pružiti podršku osobama s invaliditetom.

 

 Pozivamo sve da nam se pridruže u subotu, 20. kolovoza 2022. godine u 8 sati na Vodenči u Barbatu kako bi zajedničkim plivanjem, sa što većim brojem okupljenih, pokrenuli i stvarali promjene u našoj zajednici i širili poruku jednakih mogućnosti za sve.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime