Home Vijesti Dodjelom nagrada i koncertom TBF-a priveden kraju 4. RAFF

Dodjelom nagrada i koncertom TBF-a priveden kraju 4. RAFF

0
Dodjelom nagrada i koncertom TBF-a priveden kraju 4. RAFF

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

– “Ono što ovome dragocjenom festivalu istraživačkog igranog i dokumentarnog filma garantira dugovječnost jesu emocije koje ostaju nakon odgledanog iznimnog programa, nakon doživljenih koncerata, interakcije s glumcima, režiserima, producentima, glazbenicima kroz nezaboravna i neposredna druženja u ambijentu kojeg može pružiti samo Rab”, kazao je među ostalim Grgurić, čestitavši svima koji su utkali dio sebe u još jedan uspješno realizirani projekt od velike važnosti za kulturno-zabavni život Raba.

Rab danas oglas

 

Zbog izrazito vjetrovitog vremena, sama ceremonija zatvaranja festivala i dodjele nagrada 4. RAFF-a, uz završnu projekciju Pušićevog filma, morala je iz programa Seaplex Kaich, odnosno iz Uvale I. Padova biti prebačena u Ljetno kino, no to nije omelo publiku da dođe te aplauzima i ovacijama čestita pobjednicima 4. RAFF-a

 

Voditelj završne večeri, hrvatski filmski, televizijski i kazališni glumac, redatelj i scenarist, Rene Bitorajac najprije je na pozornicu pozvao direktora RAFF-a Roberta Tomića Zubera koji je od srca zahvalio silno podržavajućoj rapskoj publici, svim volonterima, organizatorima: Gradu Rabu, POU Rab i timu Toro laboratorija, stručnom žiriju, medijima, te posebno sponzorima i pokroviteljima, na njihovom doprinosu realizaciji izuzetno uspješnog, sadržajima bogatog i pandemijski rasterećenog RAFF-a 2022., zakazavši odmah ponovni susret na sljedećem 5. jubilarnom izdanju.

 

Stručni žiri u sastavu redatelj Danilo Šerbedžija, glumica Anja Matković i redateljica Tiha K. Gudac, zatim je pročitao laureate ovogodišnjeg RAFF-a, pa smo tako doznali da je pobjednik u kategoriji igranog filma film “Dvostruka prijevara”, redatelja Park Chan-wooka, dok je posebno priznanje žirija osvojio igrani film scenaristice i redateljice Nine Violić “Baci se na pod”, koja je inovativnu nagradnu statuetu RAFF periskop preuzela u društvu producentice Vanje Sremac. U kategoriji dokumentarnog filma najbolji dokumentarnim filmom proglašen je film “Novi imperij”, redateljice Anne Shishove, a posebno priznanje žirija osvojio je i dokumentarni film redatelja Mladena Kovačevića “Još jedno proljeće” koji je hrvatsku premijeru imao upravo ovdje na Rabu. Nagradu publike osvojio je igrani film redatelja Radivoja Andrića “Ljeto kada sam naučila letjeti” prikazan u sklopu novog festivalskog programa “RAFF Kids”.

 

Nakon svečanosti i završne projekcije u Ljetnom kinu, publika je odšetala do Giardina-Kulice, gdje je u fantastičnoj atmosferi u ritmu TBF-a raspllesano i raspjevano priveden kraju ovogodišnji Rab Film Festival.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime