Home Vijesti Streljački klub Felix Arba preuzima organizaciju otvorenog streljačkog turnira na početku sezone – 1. Kup Grada Raba

Streljački klub Felix Arba preuzima organizaciju otvorenog streljačkog turnira na početku sezone – 1. Kup Grada Raba

0
Streljački klub Felix Arba preuzima organizaciju otvorenog streljačkog turnira na početku sezone – 1. Kup Grada Raba

Foto: RabDanas

 

Klub u ovom trenutku broji 23 sportaša, a s obzirom da je određeni broj molbi za učlanjenje trenutno u proceduri primanja koju provodi Izvršni odbor kluba, ta će brojka zasigurno nastaviti rasti.

Rab danas oglas

 

SK Felix Arba član je Hrvatskog streljačkog saveza, Hrvatskog saveza akcionog streljaštva, te Koordinacije udruga Hrvatskog saveza dalekometnog streljaštva, i pokriva sve moderne sportske streljačke discipline, s ciljem pružanja kvalitetnog sportskog i rekrativnog sadržaja kako žiteljima otoka Raba, tako i svima ostalima.

– “Po širini djelovanja predstavljamo jedinstveni klub u Hrvatskoj, pokrivajući praktički sve discipline streljaštva. Imajući u vidu paletu naših aktivnosti, brojnost članstva i veliki entuzijazam prisutan u klubu, ove su se godine stvorili uvjeti za novi iskorak, svojevrsni “mile stone” u razvoju kluba, i to kroz organizaciju otvorenog streljačkog turnira (Kup Grada Raba) na kojem će moći sudjelovati svi zainteresirani streljački klubovi iz Hrvatske. Prve pripreme već smo obavili, odredili smo suce, medalje za pojedince i ekipe su u izradi, a dogovorili smo I termin ovog značajnog događaja, 09.10.2022., te smo tako preuzeli svu odgovornost prema sportskoj streljačkoj javnosti”, kazao nam je predsjednik SK Felix Arba Vladimir Tomulić.

 

Preuzimanje organizacije streljačkog turnira na početku sezone

– “Moglo bi se reći da je 1. Kup Grada Raba u VK sportskom streljaštvu, ujedno i prvi takav kup u povijesti Raba, nakon dobro nam poznatih srednjevnjekovnih natjecanja u gađanju samostrelom, pa se nadamo budućoj dobroj suradnji i podršci od strane Grada, vjerujući da će i ovaj kup postati tradicionalan”, kazao je Tomulić.

 

Natjecanje će se odvijati u disciplini VK pištolj 10+10, u skladu s pravilnikom HSS (Hrvatskog streljačkog sazveza), i predstavljat će otvoreni turnir za sve klubove članice saveza koji prijave svoje natjecatelje. Za one manje upućene, riječ je uglavnom o sportskmi pištoljima, najvećim dijelom kalibra 9×19 mm. Treba također napomenuti i to da je zbog kapaciteta strelišta Sopač, turnirska kvota limitirana na 50 pojedinačnih nastupa, pa je za zainteresirane dobro da se prijave čim ranije kako bi osigurali mjesto nastupa.

 

Otvaranje streljane na Rabu?

Prema prvim najavama postoji mogućnust sudjelovanja strijelaca iz Slovenije, a potvrde li oni svoje prijave ovaj bi turnir tada dobio karakter međunarodnog sportskog događaja.

– “Organizacijom ovog natjecanja na strelištu Sopač u Gorskom Kotaru kraj Lokvi, jasno se nazire i realna potreba za otvaranjem streljane na otoku Rabu. O tome već postoje određeni planovi, u pravcu realizacije privremenog rješenja otvaranjem mjesta za vježbe gađanja, i nadamo se što skorijem službenom odgovoru, a sve s namjerom da ovaj turnir terminski postavljen na početak streljačke sezone, postane tradicionalan i prepoznatljiv, s budućim mjestom održavanja na otoku Rabu”, poručio je na kraju Vladimir Tomulić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime